YATAĞAN’DAN HAC KAFİLESİ DUALARLA UĞURLANDI

YATAĞAN’DAN HAC KAFİLESİ DUALARLA UĞURLANDI
Diyanet İşleri Başkanlığı Hac organizasyonu ile Yatağan’dan kutsal topraklara gidecek hacı adayları, dualarla uğurlandı. Hac kafilesi için Yatağan Müftülüğü tarafından Yatağan Otobüs Terminalinde uğurlama programı düzenlendi.

Uğurlama programına, Yatağan Kaymakamı Mustafa Emre Kılıç, Belediye Başkanı Mustafa Toksöz, Başkan Yardımcısı İsmail Kaya, İlçe Müftüsü Durmuş Ali Çetmi, din görevlileri, hacı adayları, aileleri, yakınları ve çok sayıda vatandaşların katıldı.

Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan Programda Yatağan İlçe Müftülüğü Din Görevlileri; seslendirdiği ilahiler, telbiye, tekbir ve salavatlarla hacı adaylarını uğurlamaya gelerek alanı dolduran hacı yakınlarına duygusal anlar yaşattı.

Uğurlama programında konuşan Yatağan Kaymakamı Mustafa Emre Kılıç, "Değerli hacı adayları, sizler kutsal topraklara yola çıkarak önemli bir ibadeti yerine getirmek için yola çıktınız. Hac, inancımızın en kutsal ve anlamlı görevlerinden biridir. Rabbim, dualarınızı kabul etsin ve sizi sağlıklı bir şekilde kutsal topraklara ulaştırsın. Bu yolculukta birlik ve beraberlik içinde olmanızı temenni ediyorum. Yolunuz açık, dualarınız kabul olsun." dedi.

Yatağan Belediye Başkanı Mustafa Toksöz ise yaptığı konuşmada hac ibadetinin anlamını vurgulayarak "Hac, arınma ve sabır gerektiren bir süreçtir. Bu kutsal yolculukta amacımıza ulaşabilmek için zihnen, fikren ve kalben inancımıza yoğunlaşma zamanıdır. Rabbim, yapacağınız hac ibadetinizi kabul eylesin, salimen gidip ğanimen dönebilmenizi nasip etsin." diye konuştu.

Programın açılışında konuşan Yatağan İlçe Müftüsü Durmuş Ali Çetmi; "Kıymetli hacı adaylarımız, Rabbimize hamdolsun ki onun emrettiği ibadeti yapmak için bugün, Asırlar önce İbrahim (a.s)’ın çağrısına kulak vererek, ‘Buyur Allahım buyur! Emrine âmâdeyim buyur! Senin ortağın yoktur, hamd sanadır, mülk senindir, senden başka ilah yoktur’ telbiyesiyle inşallah ‘Duyufur Rahman, DuyufurRasul’ Allah’ın misafiri, Rasulullah (s.a.v) Efendimiz’in misafiri olarak bu kutsal yolculuğa çıkıyorsunuz, Rabbim yolculuğunuzu hayırlı mübarek eylesin. Hac ibadetini yapmak için evinizden, eşinizden, çocuklarınızdan ve komşularınızdan helalleşerek ayrıldınız. Şimdide inşallah dualarla buradan okunan Kur’an’ın bereketiyle yola çıkacaksınız, Rabbim yolunuzu açık eylesin.

“MİLLETİMİZİN BİRLİK VE BERABERLİĞİ İÇİN DUA ETMEYİ UNUTMAYINIZ”

“İnşallah Kabe’ye gideceksiniz, orada dua edeceksiniz, tavaf edeceksiniz, Hacerü’lEsved’e selam vereceksiniz, Makam-ı İbrahim’de namaz kılacaksınız, tavafla gönlünüzü temizledikten sonra zemzem içerek midenizi de temizleyeceksiniz. Rabbim bu yolculuktan hakkıyla istifade etmeyi nasip eylesin, yapacağınız ibadetlerinizi, dualarınızı kabul eylesin. Hacılar ve Umreciler, kutsal beldelerde geldikleri yerin temsilcileridirler. Sizlerin de ülkemizi oralarda en güzel şekilde temsil edeceğinize inancımız tamdır. Sizlere sağlıklı ve hayırlı bir yolculuk diliyoruz. Gittiğiniz mübarek beldelerde ve ziyaret ettiğiniz yerlerde Ülkemiz, gönül coğrafyamız ve bütün İslam âlemi için özellikle deprem felaketinde hayatlarını kaybeden tüm şehitlerimiz için, Milletimizin birlik ve beraberliği için dua etmeyi unutmayınız. Cenab-ı Allah ,O mübarek beldelere gidemeyen kardeşlerimize de en kısa zamanda gitmeyi nasip eylesin , bizler sizlerden buradan özlemlerimizi, selamlarımızı, muhabbetlerimizi Mekke-i Mükerrem’e ye Kâbe-i Muazzama ya Medine-i Münevver’e ye Ravza’yıMutahhara ya sevgili Peygamberimize (SallallahuAlehiVesellem) götürmenizi istirham ediyoruz. Bu vesileyle şimdiden haccınızın mebrur olmasını, salimen gidip ğanimen dönmenizi Cenabı Hak’tan niyaz ediyorum." dedi.

Yatağan İlçe Müftüsü Durmuş Ali Çetmi’nin yaptığı duanın ardından Yatağan hac kafilesi, aileleriyle vedalaşarak otobüslerle Dalaman Havalimanına doğru hareket ederken duygulu anlar yaşandı.

İlçe Müftülüğünden alınan bilgiye göre; Yatağan’dan 2023 yılında Diyanet İşleri Başkanlığı ve Acentalara kayıt yaptıran toplam 22 vatandaşımızın kutsal topraklarda hacı olmak üzere hac yolculuğuna çıktıkları bildirildi.

HABER:GÜZİDEKASIM

Bu haber toplam 881 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.