Pazara gelenlerin ilgiyle tercih ettiği ve "zemheri çıntar" olarak bilinen mantar, her geçen gün daha fazla ilgi toplamakta. Özellikle Yatağanlıların severek tükettiği bu lezzet, hem taze hem de sağlıklı alternatif arayanların gözdesi olmuş durumda. Tadı et türlerini aratmayan bu mantar türü Muğla ve çevresinde oldukça bilinen bir tür olarak alıcılarının sepetine düşmeyi bekliyor.

Zemheri çıntar, doğada kendi kendine yetişen, belirli dönemlerde toplanan bir mantar türü olarak biliniyor. Eşsiz lezzeti, özellikle yöresel yemeklerde kullanımı ile dikkat çekiyor. Yatağan Çarşamba Pazarı’nda satışa sunulan zemheri çıntarın fiyatı 500 TL olarak belirlenmiş olsa da, kalite ve lezzetiyle fiyatına değer bir ürün olarak öne çıkmakta.

Zemheri çıntarın, pazara gelen alıcılar tarafından büyük bir hızla tükenmesi de, bu ürünün rağbetini gözler önüne seriyor. Taze, doğal ve yerel üretim olarak dağlarda bulunması, Yatağanlıların bu mantarı özel kılan en önemli faktörlerden biri. Pazara getirilerek satışa sunulan zemheri çıntar, sadece Yatağan'da değil, çevre illerden gelen alışveriş tutkunları tarafından da ilgiyle satın alınarak sofraları süslemeye devam ediyor. Zemheri çıntarın özellikle az bulunması ilgiyi iki kat fazla öne çıkartmakta.

Küçük Muhabir Başkan Günay’a Sordu: “Gerekli Geliri Nerden Sağlıyorsunuz?” Küçük Muhabir Başkan Günay’a Sordu: “Gerekli Geliri Nerden Sağlıyorsunuz?”

Hem yemeği hem ızgarası hem de közlemesi ise tadının farkını ortaya koymada yardımcı oluyor.

Muhabir: MERYEM ÖZEN