YATAĞAN’LI SUDE “HEMSBALL” TÜRKİYE ŞAMPİYONU OLDU

YATAĞAN’LI SUDE “HEMSBALL” TÜRKİYE ŞAMPİYONU OLDU
20-21 Temmuz tarihlerinde Aydın’da düzenlenen 1. Hemsball Gençler Türkiye Şampiyonası’nda Yatağan Gazi Anadolu Lisesi öğrencisi Sude Kaçıkan, kızlarda Türkiye Şampiyonu oldu. Aynı turnuvada, Yatağan Gazi Anadolu Lisesi öğrencisi Kerem Can Çolak erkeklerde Türkiye 3.sü olarak kürsüye çıkmayı başardı.

1.Hemsball Türkiye Şampiyonası Aydın İlinde yapıldı. Dünyada da ilk olma özelliği taşıyan şampiyona Aydın Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü koordinesinde, Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleştirilen açılış seremonisi ile başladı. Şampiyonaya 7 ilden toplam 38 sporcu katıldı. 2 gün süren müsabakalar sonunda Yatağan Gazi Anadolu Lisesi öğrencileri şampiyonayı bir birincilik ve bir üçüncülük alarak tamamladı.

Şampiyon öğrenciler Sude Kaçıkan ve Kerem Can Çolak Gençlik ve Spor Müdürlüğü Hemsball Antrenörü Bora Balıkçı eşliğinde Yatağan İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Alemdar’ı ziyaret ederek madalyalarını ve mutluluklarını paylaştılar. Ziyarette öğrencilere eşlik eden okul müdürü Gökbörü Aslan, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü bünyesinde okulda açtıkları hemsball kursu ile öğrencileri turnuvaya hazırladıklarını ifade ederek başarının tesadüf olmadığını dile getirdi.

Gerçekleştirilen ilk şampiyonada kızlarda Türkiye şampiyonu erkeklerde ise 3. olarak büyük bir başarı elde ettiklerini ifade eden Antrenör Bora Balıkçı, “Hemsball her yaştan oyuncuların oynayabileceği bir spor dalı. Toplam da 5 set olarak oynanan oyun, dikkat, konsantrasyon, odaklanmaya ve el göz koordinasyonunu sağlaması sebebiyle özellikle engelli bireylerde de olumlu bir etki oluşturuyor.” dedi.

Hemsball’un bireysel bir spor olduğunu ifade eden Balıkçı, “2 sporcunun karşılıklı topu ortada bulunan hedef tahtası üzerinde duran 30 santimetrelik çemberin içinden sektirerek rakip oyuncunun alanına düşürmek ya da onun aynı amaca ulaşmasını engellemek. Odaklanma, denge ve refleks geliştiren bir spor olma özelliğine sahip” dedi.

Öğrencilerin başarılarından ve ziyaretlerinden duyduğu memnuniyeti dile getiren İlçe Müdürü Osman Alemdar, “Hemsball gibi Türkiye’den çıkmış milli olma özelliğine sahip bir spor dalının ilk kez gerçekleştirilen Türkiye Şampiyonası’ndaöğrencilerimizin başarısından dolayı büyük bir mutluluk duyuyorum. Hemsball yeni bir spor dalı ama çok faydalı ve gelişmekte olan bir spor dalı. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Bu haber toplam 950 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.