YAVRULARIYLA BİRLİKTE BÜZ İÇERİSİNDE SIKIŞAN ANNE KÖPEK KURTARILDI

YAVRULARIYLA BİRLİKTE BÜZ İÇERİSİNDE SIKIŞAN ANNE KÖPEK KURTARILDI
Muğla’nın Ortaca ilçesinde bir villanın kanalizasyon gider büzlerinin içinden gelen yavru köpek sesleri üzerine vatandaşlar, Ortaca Belediyesi Dalyan Zabıta amirliğine aradılar. Uzun uğraş sonrası büz içerisinden 3 yavru ve 1 anne köpek zarar görmeden çıkartıp tedavi altına alındı.

Ortaca’nın Dalyan Mahallesi Gülpınar Caddesi üzerinde bir villanın kanalizasyon gider büzlerinin içinden gelen yavru köpek sesleri üzerine vatandaşlar, Dalyan Zabıta amirliğini aradı. Yapılan inceleme sonrası kanalizasyon büzlerinin içinde bir anne köpeğin yeni yavrulamış üç yavrusu ile bağırdıkları belirlendi.

Dalyan Zabıta amirliğince Belediye Veteriner ekiplerine haber verildi ve veteriner hekim Hamit Demir ve diğer personeller olay yerine gelerek anne ve üç yavruyu uzun uğraş sonrası itfaiye ekiplerinin de desteğiyle büz içerisinden zarar görmeden çıkartıp tedavi altına aldılar.

Belediye rehabilitasyon biriminde yıllardır görev yapan ve bu gibi kurtarma operasyonların da büyük başarı sahibi olan Emrah Aydın ''Yavrular çok içerideydi. Tam zamanında su tahliyesini kapatmışlar. Kepçe ve itfaiye yardımıyla yavruları kurtardık. Çok mutluyuz '' derken Veteriner Hekimimiz Hamit Demir ''Yavruları götürüp bakımlarını yapacağız. Şimdiden kurtarma çalışmaları sırasında sahiplenmek isteyen vatandaşlarımız çıktı. Mutluyuz” dedi. 

HABER: CEMAL KÖYÜK

Bu haber toplam 1218 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.