Yaz Gelirken

Yaz Gelirken
Kış dönemini arkamızda bırakırken yerel belediyeler, oteller, tur acenteleri, organizasyon şirketleri şimdiden yaz dönemi hazırlıklarına başladı. Örneğin...

Kış dönemini arkamızda bırakırken yerel belediyeler, oteller, tur acenteleri, organizasyon şirketleri şimdiden yaz dönemi hazırlıklarına başladı. Örneğin Marmaris Belediyesi sahil yolunu düzenliyor ayrıca birçok organizasyona ev sahipliği yapmayı planlıyor. Otellerin insan kaynakları bölümü vızır vızır çalışıyor yani en yoğun olduğu zamanlar bu zamanlar. Çünkü yaz döneminde oluşacak talebe karşılık verebilmek için şimdiden işçi alımlarına başlayıp onları eğitiyorlar. Ayrıca birçok uluslar arası festival ve fuar hazırlıklarının başladığı döneme girmiş bulunmaktayız. Başka bir deyişle turizm hazırlıkları hat safhaya ulaştı. Peki, Muğla merkez olarak biz ne durumdayız acaba?

Muğla “yayla festivali” hazırlıklarının tüm hızıyla devam ettiği bir aşamadayız, - mı acaba? Veya yerel organizasyon şirketleri şimdiden Muğla piyasasına, esnafına yarayacak organizasyonlar gerçekleştirmek için bağlantılar kuruyor, - mu acaba? Ya da yerel otellerimiz yaz döneminde odalarını dolu tutmak için, gerçekleştireceği çeşitli konferanslar veya organizasyonlar için hazırlıkların son aşamasında, - mı acaba? Hele ki Muğla üniversitesinin yaz okulu uygulamasını kaldırdığı bu dönemde Muğla merkez olarak yaz dönemi odaklı geniş çaplı (makro&mikro çevreyi kapsayan) bir stratejinin tam içindeyiz, - mi acaba?

Bunları soruyorum çünkü güz dönemi sırasında Muğla üniversitesi öğrencilerinin yerel ekonomiye olan katkısı yaz döneminde ortadan kalkacak ve böylelikle Muğla merkezde büyük bir boşluk olacak (hiç yabancı olmadığımız bir durum maalesef). Bana sorarsanız yaz döneminde hem ekonomik hem de sosyal anlamda Muğla'nın aktif olması gerekir. Bunu başarmak zor olmamalı, akademisyenler ve bu sektörün alaylılarıyla beraber oluşturulacak bir komite bunu başarabilir. Muğla merkezin kısa ve uzun dönemli turizm planlamaları, pazarlamaları kısacası tepeden tırnağa her şeyiyle ele alacak bir komiteden bahsediyorum. Değişim ve yeniliklere açık olan bir yönetim ile yönetilen bir komite. Yenilik ve değişim diyorum çünkü en basiti Muğla'nın simgesi olarak bilinen “Muğla bacaları” yani bu bacalarla hangi turisti çekmeyi düşünüyoruz biz? Birçok özelliği varken bizim bölgemizin. Geniş çaplı bir planla çok başarılı işler gerçekleştirebilinir.

Ya da yazın sıcağında ne gerek var otur yaylanın güzel serinliğinde yudumla içkini bak keyfine diyorsanız ona da varım... diyemiyorum.

Bu haber toplam 504 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.