BİLMUKÂBELE

Sevdiklerimiz ve bazen kendimiz duygularımızı bastırıyor olabiliriz. Hislerimizi açıkça başkalarına veya kendimize bile anlatmak istemiyor olabiliriz.

Ya da yaralarımızın farkında bile değilizdir. Fakat acısını hissediyoruzdur.

Bu da sebepsiz öfke, üzüntü gibi duygulara yol açabilir. Bu durumda olan kendimizsek yardım istemekten çekinmemeli,

Bir sevdiğimizse ona yardım teklif etmeliyiz.

Ayrıca bu sebepten kendimize de çevremizdekilere de biraz daha anlayışlı davranmayı deneyebiliriz.

Kaygılarınız ön plana çıkabilir. Kaygı duyduğumuz ortam, durum ve kişilerden kaçmak uzun vadede daha çok kaygı duymamıza neden olacaktır. Farkına varcağız ve ; olumsuz düşüncelerin zihnimizde olduğunu , bir çoğunun gerçekleşme ihtimalinin çok düşük olduğunu hatırlayacağız. Elimizden gelenin en iyisini yapmaya odaklanacağız. Mükemmelliyetçi olmaktansa yapabileceğimizin en iyisine odaklanacağız. Kimse mükemmel değildir. Ana odaklanmak için mindfullness pratikleri yapacağız. Bizi kaygılandıran ortam, durum ve kişilerden kaçmak yerine onlarla yüzleşerek düşüncelerimizin değişmesine izin vermeliyiz.

Bu tarz durumlarda kaçmak uzaklaşmak bir çözüm yolu yada bir kurtuluş olmaya bilir. Bazen bazı şeylerin daha çok üstüne giderek bir başarı elde edebiliriz. Bu kendimizi tanımamıza da neden olacaktır.

Nasılsın? Sorusunu iyiyim diye cevaplandırmak her zaman iyi olduğumuz anlamına gelmeyebilir. Bazen bizler için duygularımızı açıklayabilmek, gerçekte nasıl olduğumuzu söyleyebilmek zor gelebilir.

İlk adım kendimize dürüst olup, kendimizin nasıl olduğunu anlayabilmektir. Yardım istemekten çekinmemeli ve hatta farkındalığımızla gurur duymalıyız. Her birimizin zorlukları, kolaylıkları; duyguları yaşayış şekli farklıyken bir birimizi yargılamamaya çalışabiliriz.

Bazen ‘’İyiyim.’’ derken içimizde bambaşka şeyler yaşıyor olabiliriz.

Birbirimizi anlamaya çalışalım. Birbirimizi dinleyelim, tekrar soralım ‘Gerçekten nasılsın?’

Bu yazı toplam 9 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SİNEM BARUT Arşivi

DÜNYA KUPASI VE PİCKLES

06 Nisan 2023 Perşembe 10:10

EVRİM TEORİSİ

31 Mart 2023 Cuma 09:45

BAZI YAZARLAR

23 Mart 2023 Perşembe 08:50

ALTIN ELBİSELİ ADAM

17 Mart 2023 Cuma 07:45

OLMASI GEREKEN ŞEY

09 Mart 2023 Perşembe 08:11

TARAFINI BELİRLE

03 Mart 2023 Cuma 14:46

FATİH SULTAN MEHMET

24 Şubat 2023 Cuma 11:55

ACININ TARİFİ YOK!

16 Şubat 2023 Perşembe 08:58

BİR KERE DAHA GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE

09 Şubat 2023 Perşembe 09:41

VAN GOGH

02 Şubat 2023 Perşembe 10:58