Bir Yenilik Daha

Bir Yenilik Daha

Kent yaşamında, özellikle de Muğla'da yaşayan, çalışan biriyseniz kendinize zaman ayırmak çoğu zaman imkansız hale gelir öyle değil mi? Hobilerine, arkadaşlarına, sosyal hayatına vakit ayırmayı çok isteseniz de yaşam koşulları buna engel olur. Okumak kişisel gelişim metodunun en yararlı birkaç kuralından birisidir. Okuyan bir insanın neler yapabileceğini kestirmek gerçekten de zor olur. Yaşam yoğunluğu içerisinde okumaya fırsat bulamayıp bizlerin köşe yazılarını gecenin geç saatlerinde okumak zorunda kalanlar için bir yandan işlerini yapabilecekleri bir yandan da köşe yazısında neler olduğundan haberdar olabilecekleri yolu bulmamı isteyen iletilerin sonu gelmek bilmiyor. İnsanların araba kullanırken, yada bilgisayar başında bir yandan işlerini yaparken yazılarımızdan haberdar olmalarının yolunu bulmak üzerimize vazife olarak geldi yapıştı.

***

Teknolojinin gelişmesiyle birlikte ceplerimize kadar giren cep telefonlarında bile sesli asistanlar görev yaparken neden “Sesli Köşe Yazısı” olmasın.  Aslında bununla ilgili birçok deneme ve çalışma internet üzerinde yapıldı. Genelde ulusal gazete yazarlarının köşe yazıları profesyonel bir seslendirme ile sitelere yüklenerek insanların dinlemesi sağlanıyor. Emin olun rüzgarlı bir havada gazeteyi elinize alıp okumaktan yada seyahat esnasında bir tablet yada telefondan okumaktan daha basit bir şekilde ister kulaklık kullanarak isterseniz birden çok kişinin aynı anda dinlemesi için açık sesle okuyucularına ulaşıyorlar. Her köşe yazısı yazarken sizin nasıl düşündüğünüz yada yazılanı nasıl tonlanarak okunması gerektiğini söyleseniz de her okuyan sizin vermek istediğiniz duygu sağanağı ile okumayacaktır. Beklide sırf bu yüzden vermek istediğiniz mesajı alamayacaktır. İşte bu yüzden bir şairin kendi şiirini okumaktaki ustalığını bir yazar da kendi yazısında göstermeli kendi yazısını kendi seslendirmeli diye düşünüyorum.

***

Teknik alt yapımızın kurumunu tamamlandı. Bundan böyle köşe yazılarımı hem gazetemizin sütunlarında, hem gazetemize ait internet sitesinde okuyabilecek hem de internet sitemizde köşe yazımızın hemen üzerinde bulunan Player’i kullanarak dinleme şansına sahip olacaksınız. Bu sayede mutfakta yemeğini hazırlarken, ütü yaparken, araba ile seyahat ederken, yolda yürürken, iş yerinde evraklarla uğraşırken bile köşe yazısını dinleme şansına kavuşacaksınız. İlk olarak nisan ayında ileti ile bir çözüm isteyen Ertan bey ve ardı kesilmeyen iletileri ile projemizin gerçekleşmesi için itici güç olan sevgili okurlarımıza teşekkür ediyorum. Bundan sonra biraz daha yorulacak ama okurlarımızın isteğini yerine getirmiş olacağız. Yenilikler önemlidir. Bu türde yapılan yeniliklere diğer meslektaşlarımın da duyarsız kalmayacağını onlarında en kısa zamanda bunu gerçekleştireceklerini düşünüyorum.

Bu yazı toplam 5 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Hasan Telli Arşivi

Ortaya Karışık Sorular

09 Nisan 2019 Salı 08:27

Seçim Bitti Yorumlar Bitmedi

07 Nisan 2019 Pazar 11:26

Ne 5’i 11’de 11

05 Nisan 2019 Cuma 07:14

CHP’de Son Tango

18 Ocak 2019 Cuma 04:40

Lahana Gibi Seçim

14 Ocak 2019 Pazartesi 05:37

Oğluma Miras

10 Ocak 2019 Perşembe 06:16

Sorma Ver Parası!

02 Ocak 2019 Çarşamba 05:03

Hala Bir Umut Var!

31 Aralık 2018 Pazartesi 05:21

Şey Hani Şey

27 Aralık 2018 Perşembe 05:50

Muhayyer Adaylar

21 Aralık 2018 Cuma 05:45