Yerli Turist Açığı Kapattı

Yerli Turist Açığı Kapattı
Türkiye’nin en önemli turizm merkezlerinden birisi olan Muğla’da 2016 yılında yabancı turist sayısında yüzde 41 oranında düşüş oldu. Muğla bölgesine...

Türkiye’nin en önemli turizm merkezlerinden birisi olan Muğla’da 2016 yılında yabancı turist sayısında yüzde 41 oranında düşüş oldu. Muğla bölgesine 1 milyon 822 bin yabancı turist gelirken 4 milyon yerli turist geldi. Muğla Valisi Amir Çiçek “ 2016 yılında yabancı turist sayısında düşüş olmuştur. Muğla turizmi dibe vurmamıştır. Turizmcinin yıllık bazda bir kaybı yoktur” dedi.

İngilizler birinci sırada

Bodrum, Marmaris ve Fethiye gibi gözde turizm merkezlerine sahip olan Muğla’ya 2016 yılında 1 milyon 822 bin yabancı turist geldi. 2015 yılında ise 3 milyon 81 bin yabancı turist gelmişti. Muğla’da 2016 yılında yüzde 41 oranında turist sayısında düşüş yaşandı. Muğla bölgesine gelen yabancı turistler arasında 817 bin kişiyle İngilizler birinci sırada yer alırken, 168 bin kişiyle Almanlar ikinci sırada 127 bin kişiyle Hollandalılar üçüncü sırada yer aldı.

Muğla’nın Yeni Hedefi Uzakdoğu

Muğla Valisi Amir çiçek “Bilindiği gibi 2016 yılında ülkemize gelen turist sayısında düşüşler olmuştur. Ancak Muğla çok dibe vurmamıştır. Turizmcilerin yıllık bazda bir kaybı meydana gelmemiştir. Gelen yabancı turist sayısı düşse de iki bayram tatilinde gelen yerli turistlerle bu açık kapatılmıştır. 2017 hedefimiz ise Avrupa’da olan pazarımızı genişletip yeni pazarlar oluşturarak Muğla’nın turizmden hak ettiği değeri almasını sağlamak. Yeni pazar olarak uzak doğu ülkeleri üzerine çalışmalar yapacağız” dedi.

4 Milyon Yerli Turist Geldi

Muğla İl Kültür ve Turizm Müdürü Veli Çelik, “Muğla'yı geçtiğimiz yıl 1 milyon 822 bin yabancı, 4 milyonun üzerinde yerli turist ziyaret etti. Bu yıl bu sayıyı daha da artıracağız. Muğla'da 7 bin 549 yat bağlama kapasitesi var. Bir yat, aylık bağlama ücreti olarak 3 bin dolar ödüyor. Muğla genelinde 7 bin 549 bağlama kapasitesi bulunmasına rağmen bu yetersiz. Yaz sezonunda sadece Gökova Körfezi'nde günlük binlerce yat seyahat ediyor. Muğla'daki yat bağlama kapasitesinin yetersiz kalması nedeniyle bazı yatlar Yunan adalarına gidiyor. Datça ve Dalaman marinalarının bir an önce hizmete girerek Muğla dışına giden yatlar tekrar Muğla'ya çekilebilir” dedi.

Bu haber toplam 876 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.