Yerli Turistte Bayram Kazığı

Yerli Turistte Bayram Kazığı
Yabancı ziyaretçi sayısında düşüş yaşanırken, sezonun acısını Türk turistlerden çıkarmak isteyen bazı uyanıklar, kazık fiyatlarla Türk turizmine...

Yabancı ziyaretçi sayısında düşüş yaşanırken, sezonun acısını Türk turistlerden çıkarmak isteyen bazı uyanıklar, kazık fiyatlarla Türk turizmine darbe indiriyor

Türkiye'nin gözde tatil merkezi Bodrum'a gelen turistlere 'yolunacak kaz' muamelesi yapan fırsatçılar, 2 hamburger, 2 çay, 3 kola, 2 kokteyl ve 4 suya 222 lira hesap çıkardı. Gelen hesap pes dedirtirken, otopark ücretlerinin de cep yaktığı öğrenildi. Fırsatçıların Bodrum merkezindeki özel bir otoparka 1 saatliğine arabasını bırakan vatandaştan ise 50 lira otopark ücreti istediği ortaya çıktı. İstanbul'dan tatil için geldiği Bodrum'da 1 saatlik park ücreti için 50 lira ödemek zorunda kalan vatandaş "Sonra kalkıp 'turist gelmiyor' diye ağlıyorlar. Bu kadar fahiş otopark ücreti mi olur? 50 lira park parası alanlar müşteri istemezse fiş bile vermiyor. İnsanlar böylesine acımasızca kazıklandığı yere tabii ki gelmez" dedi.

Krizi Fırsata Çevirdiler!

Bodrum'un güneşi kadar fiyatları da cep yaktı. Ülkedeki gelişmeler nedeniyle turizmciler yaz sezonunu bekledikleri gibi geçiremezken, bazı uyanık işletmecilerin krizi fırsata çevirerek faturayı vatandaşa kestiği belirlendi.

9 günlük bayram tatilini fırsat bilen bazı uyanık esnafın, fiyat tarifelerinde yerli turiste yüksek fiyat çekmeye başladığı iddia edildi.

Türkiye'nin tatil cenneti Bodrum'da 222 liralık öğle yemeği faturasının ardından vatandaşa bir de 50 liralık otopark kazığı atıldığı ortaya çıktı.

Turizmi Baltalıyorlar

Bayram tatilini geçirmek için İstanbul'dan Bodrum'a gelen bir vatandaşa 1 saatlik otopark ücreti olarak 50 liralık fiyat çıkarıldı.

Ücret karşılığında herhangi bir makbuz da vermeyen işgüzar işletmeci büyük tepki çekti. Vatandaşlar, "Turizmi esas baltalayan bu işgüzar işletmeciler. Yiyecek, konaklama ve diğer hizmetlere tavan ve taban fiyat uygulansın ki bu uyanık işletmecilerin rant kapısı kapansın" dedi.

Lahmacun-Ayran 75 Lira

Öğle yemeği ve otopark parasıyla gündeme gelen Bodrum'da bu fiyatlar ilk de değil. Geçtiğimiz yıllarda Bodrum Türkbükü'nde bir işletmenin lahmacun ve ayrana 75 lira istemesi büyük tepki çekmişti. Bunun yanı sıra bazı işletmelerde de belli bir miktar para harcama zorunluluğunun olması pes dedirten bir diğer konu olmuştu.

Kate Moss Bile İsyan Etti

Bodrum'da bazı işletmecilerin yüksek fiyat uygulamasından dünyaca ünlü İngiliz model Kate Moss da nasibini almıştı. Bir arkadaşının doğum günü için geldiği Bodrum'da pide, salata ve şaraptan oluşan mönü söyleyen Kate Moss'a 2 bin 300 euro (7 bin lira) hesap gelmişti. İşletme sahibiyle tartışan Moss, "Paris'te bile dörtte bir fiyatına bunları yiyebilirsiniz. Bu hesabı ödemem, arkadaşlarıma da ödetmem" dediği öne sürülmüştü

Bu haber toplam 1580 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.