Yeşilçam’ın Efsaneleri Doğa ve Çevre İçin Muğla’da Buluştu

Yeşilçam’ın Efsaneleri Doğa ve Çevre İçin Muğla’da Buluştu
SİNAN BOYACI   -   Gençlik ve spor Bakanlığı, sosyal sorumluluk projesi kapsamında doğa ve çevre sevgisini aşılamak amacıyla, Yeşilçam’ın usta...

SİNAN BOYACI   -   Gençlik ve spor Bakanlığı, sosyal sorumluluk projesi kapsamında doğa ve çevre sevgisini aşılamak amacıyla, Yeşilçam’ın usta isimleri Hülya Koçyiğit ve Ediz Hun gençlerle bir araya geldi. Muğla’nın Marmaris ilçesinde 17-19 Şubat tarihleri arasında düzenlenecek Doğa ve Çevre Gönüllülüğü eğitim Programı, hedef kitle olarak belirlenen 18-29 yaş aralığındaki gönüllü 81 ilden 100 genç kadın ve akademisyenin katılımıyla düzenlenen. Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın genç nesillere rehberlik ve danışmanlık hizmeti vermek adına başlattığı proje çerçevesinde, gençlerin çevreye olan duyarlılığını ve sorumluluk bilincini artırmak amacıyla organize ettiği eğitimler tüm hızıyla sürüyor.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen program kapsamında, Türk sinema tarihine isimlerini altın harflerle yazdıran Hülya Koçyiğit ve Ediz Hun, “Doğa ve Çevre Sevgisi” konulu söyleşiye konuşmacı olarak katıldı.  Yeşilçam'ın önemli isimlerinden ve uzman biyolog olan Ediz Hun Ediz Hun 'Çevre Hakkı ve Bilinci' konulu söyleşide bütün canlıların eşit yaşama hakkı bulunduğunu belirterek, "Her canlının bir hikmeti var. Örneğin sinek, arı, böcekler olmazsa meyveler olmazdı. Sadece ilim ve irfanla çevre korunmuyor, sineklere dahi sevgiyle bakmak, sevgiyle yaklaşmak lazım. Ormanların ve bitki örtülerinin korunması gelecek nesiller için çok önemli. Bu bağlamda biyolojik çeşitlilik mutlak suretle korunmalıdır" diye konuştu.  İçinde doğa sevgisi olan bir gönüllü olduğunu söyleyen Hülya Koçyiğit, 'Doğayı Tanımak, Anlamak, Yaşamak' adlı söyleşisinde "İnsan en iyi yüreğiyle görür. Yüreğinizi açın ve öyle bakın. Güncel yaşamın kargaşası içerisinde çoğu zaman günün bile farkına varmıyoruz. Çevreyi de görür değil, bakar hale geldik" dedi. Hülya Koçyiğit ve Ediz Hun, söyleşinin ardından kitaplarını okurları için imzaladı.

Bu haber toplam 492 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.