YİNE KARAR ÇIKMADI

YİNE KARAR ÇIKMADI
.

SİNEM KAPLAN-  Muğla'da Pınar Gültekin cinayeti davasının 11. duruşmasında karar çıkmadı. Sanık Cemal Metin Avcı'nın mahkeme heyetine yeni deliller sunacağını belirtti. Duruşma öncesi fenalaşan anne Şefika Gültekin hastaneye kaldırıldı. 11. duruşmada dava karara bağlanamadı ve 16 Mayıs tarihine ertelendi. 

Muğla’da boğularak öldürülüp, cesedi varilde yakılan Pınar Gültekin'in (27) cinayet zanlısı Cemal Metin Avcı’nın yargılandığı davanın 11’inci duruşması görüldü. Muğla 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya, katil zanlısı sanık Cemal Metin Avcı Afyon T Tipi Cezaevinden SEGBİS sistemiyle hakim karşısına çıktı. 

Suç delillerini gizleyerek, yok ettikleri öne sürülen Avcı'nın kardeşi Mertcan Avcı ve taraf avukatları duruşma salonunda hazır bulundu. Gültekin'in babası Sıddık Gültekin, duruşmada yer alırken mahkeme öncesi yapılan yürüyüş sırasında fenalaşan annesi Şefika Gültekin ise sağlık kontrolü için hastaneye kaldırıldı.

Diğer tutuksuz sanıklar Selim Avcı, Ayten Avcı, Eda Karagün ve Şükrü Gökhan Orhan ise duruşmaya gelmedi.

DOSYALAR BİRLEŞTİRİLDİ

Duruşmada mahkeme heyeti, tutuksuz sanık Mertcan Avcı hakkında 'canavarca hisle ve eziyet çektirerek öldürmeye iştirak' suçundan açılan davanın Pınar Gültekin dosyası ile birleştirilmesine karar verdi.

Davada Tutuksuz sanık Mertcan Avcı, avukatının mazeret bildirerek duruşmaya katılmaması üzerine suçlamaları kabul etmedi ve savunma yapmak için ek süre istedi.

“PINAR CANLI YAKILDI”

Davada Adli Tıp Kurumuna yazılan müzekkerelere henüz cevap verilmediği bildirildi.

Gültekin ailesinin avukatı, “Ağırlaştırılmış müebbet hapsi istenen Mertcan Avcı’nın şuan savunması dahi alınamıyor. Dava uzuyor. Bunun gerekçelerini defalarca dile getirdik. Bütün ifadeleri çelişkili. Tutuklanma talebinin nedenleri yeterince açık. Ama tutuklanmıyor. Varil yanarken Avcı orada bundan daha açık gerekçe olamaz. Raporla ortada Pınar’ın yakılmadan önce canlı olduğu sabitlendi. Mertcan Avcı da oradaydı. Biz tutuklanmasını istiyoruz. Çünkü dava uzuyor. Uzadıkça ailenin acısı artıyor. Bu yargılamanın sonuçlanmasını istiyoruz” dedi.

“YENİ DELİLLER SUNACAĞIM”

Katil zanlısı Cemal Metin Avcı, mahkemeye yeni deliller sunacağını, avukatlarının yeni olduğunu ve son savunmasını yeni avukatları ile hazırlayacağını belirtti.

Mahkeme heyeti, bunun üzerine Cemal Metin Avcı'nın tutukluluk halinin devamına karar verdi. Heyet ayrıca Mertcan Avcı'nın tutuklanması talebinin reddine, adli kontrol şartının uygulanmasına ve avukatların ek süre talebinin kabulüne, güvenlik kontrolü için müzekkere yazılmasına, İstanbul Adli Tıp kurumundan gelecek müzekkerenin beklenmesine karar vererek, duruşmayı 16 Mayıs Pazartesi günü saat 14.00’de erteledi.

DURUŞMA ÖNCESİ EYLEM

Duruşma öncesi Sınırsızlık Meydanı’nda toplanan Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu ve bazı kadın derneklerinin üyeleri, Pınar Gültekin'in fotoğrafları ile kadın cinayetlerini protesto etti. Yapılan yürüyüş sırasında fenalaşan Pınar Gültekin’in annesi Şefika Gültekin ise sağlık kontrolü için hastaneye kaldırıldı.

“PINAR DEĞİL BÜTÜN KADINLAR ÖLDÜRÜLDÜ”

Dava sonrası gazetecilere açıklama yapan baba Sıddık Gültekin, “Biz bugün karar bekliyorduk. Maalesef bugünde karar çıkmadı. Resmen taraf tutuluyor. Sanki burada onlar mağdur. Sanki Sanık sandalyesinde acılı bir anne baba var. Ben bu yüzden mahkemeye girmedim. Bu saatten sonra karar mahkemesine de girmeyeceğim. Ben yine Bitlis’ten buraya geleceğim kızımı savunacağım, burada sadece Pınar değil bütün kadınlar öldürüldü. Bütün anneler öldürüldü. Benim davam artık sadece Pınar Gültekin davası değil, benim davam Türkiye davası. Biz bir hukuk mücadelesi veriyoruz. Gerçekten artık tek istediğim şey adalet” dedi.

 

OLAY

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi İktisat Bölümü öğrencisi Pınar Gültekin (27), 16 Temmuz 2020’de Akyaka Mahallesi’nde yalnız yaşadığı evinden ayrılmış, aynı gün ablasıyla telefonla görüştükten sonra kendisinden bir daha haber alınamamıştı. Ailesinin Akyaka Jandarma Komutanlığına kayıp ihbarında bulunması üzerine başlatılan çalışmada Gültekin’i tanıyan kişilerin listesi çıkarılmış ve bölgedeki güvenlik kamerası kayıtları incelenerek görgü tanıklarının ifadelerine başvurulmuştu. Şüphe üzerine gözaltına alınan genç kızın eski erkek arkadaşı Cemal Metin Avcı, ilk ifadesinde hakkındaki suçlamaları kabul etmese de deliller ortaya konunca bir süre arkadaşlık yapıp ayrıldığı Gültekin’i bağ evinde öldürdüğünü, cesedini yaktıktan sonra varille Gülağzı mevkiindeki ormanlık alana attığını itiraf etmiş ve tutuklanmıştı. Cemal Metin Avcı’nın kardeşi Mertcan Avcı da soruşturma çerçevesinde telefon sinyallerinin ağabeyiyle aynı zaman diliminde olay yeri ve yakınlarında tespit edilmesi üzerine jandarma ekiplerince gözaltına alınmış, “delil karartmak” suçlamasıyla tutuklanmıştı.

DAVA SÜRECİ

Muğla 3. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilen iddianamede, Cemal Metin Avcı'nın "canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet, kardeşi Mertcan Avcı'nın da "suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme" suçundan 5 yıla kadar hapisle cezalandırılması istenmişti. Yargılama sürerken Mertcan Avcı'nın tutuksuz yargılanmasına karar verilmişti.

Muğla Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan ek iddianamede ise sanık Avcı'nın anne ve babası ile eski eşinin de aralarında olduğu bazı yakınlarının suç delillerini yok edip gizlediklerine dair haklarında yeterli şüphe bulunduğu kanaatiyle ayrı ayrı cezalandırılmaları istenmişti.

Yargılama sırasında Muğla Cumhuriyet Başsavcılığınca "canavarca hisle eziyet çektirerek ve tasarlayarak öldürme suçuna iştirak" suçundan Mertcan Avcı hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle hazırlanan iddianame, 3. Ağır Ceza Mahkemesince savcılığa iade edilmişti.

Başsavcılığın itirazını kabul eden üst mahkeme, Muğla 3. Ağır Ceza Mahkemesinin "iddianamenin iadesi" kararının kaldırılmasına ve evrakın gereğinin yapılması için Muğla 3. Ağır Ceza Mahkemesine iadesine hükmetmişti. Üst mahkeme, verilen karar kesin olduğundan kanun yollarına başvurma olanağının da bulunmadığına oy birliğiyle karar vermişti.

 

 

Bu haber toplam 1003 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.