yine karar çıkmadı

yine karar çıkmadı
Muğla Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürü Naci Şahin'in öldürülmesi ve aralarında diğer illerin il müdürlerinin de bulunduğu 5 kişinin rehin alınmasıyla...

Muğla Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürü Naci Şahin'in öldürülmesi ve aralarında diğer illerin il müdürlerinin de bulunduğu 5 kişinin rehin alınmasıyla ilgili davaya devam edildi. Muğla 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada konuşan tutuklu sanık H.S, mahkemenin sonuçlanmasını iki ailenin de daha fazla mağdur olmamasını istedi.

Muğla Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürü Naci Şahin'in öldürülmesi ve aralarında diğer illerin il müdürlerinin de bulunduğu dava bir tanık ve tutuklu sanık Hasan Sünnetçioğlu’nun dinlenmesi ile devam etti. Muğla 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davaya tutuklu sanık H. S’nin eşi ve yakınları, öldürülen Naci Şahin'in eşi Saliha Şahin, babası Halil Şahin ve kardeşi Abdurrahman Şahin ile tarafların avukatları katıldı.

Hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istenen SGK personeli sanık S duruşmada, mahkemenin artık sonuçlanmasını iki aile’nin de daha fazla mağdur olmamasını istedi. Başka tanıkların dinlenmesine gerek olmadığını da belirten sanık H S, “Gerek benim ailem gerek merhumun ailesi’nin artık bu süreçten daha fazla mağdur olmasını istemiyorum. Başka tanıkların dinlenmesinin bir şey ifade edeceğini düşünmüyorum” dedi. 

TASARLASAM ARABALA ÇARPARDIM

Olayla ilgili tasarlanmış bir cinayet olmadığını iddia eden sanık H S, planlanmış bir cinayet olsa arabayla çarparım şeklinde konuştu. Sünnetçioğlu, “ Yaptığım bu olay planlanmış bir cinayet değildir. Planlanmış bir cinayet işleyecek olan adam iş yerinde neden yapsın. Ben Naci Şahin’in giriş çıkış saatlerini biliyorum. Planlanmış olsam çıkışta arabayla çarpardım” diye konuştu.

BEN HATALARIMI ÖDÜYORUM

Hâkim karşısında yapmış olduğu hataların cezasını ödediğini ifade eden S, “ Kişinin nefsi müdafaa değildir. Naci Şahin, onurumu, şerefimi almıştır son olarak namusuma göz dikmiştir. Benim hakkımda namussuz olarak söz edenlerin kendi namusundan şüphe duyuyorum” dedi.

MOBBİNG MAĞDURU VE MAHKÛMUYUM

Hâkim’e bir sayfalık dosya sunan tutuklu sanık H S, kendisinin MOBBİNG ile Mücadele Derneği mağduru ve mahkumu olduğunu öne sürdü. Kimsenin MOBBİNG mağduru olmasını istemediğini belirten S, “ Ben aynı zamanda MOBBİNG ile Mücadele Derneğinde görev yapıyorum ve başarılarım var. Ama şuan MOBBİNG’ mağduru ve mahkûmuyum. MOBBİNG’in bilirkişi olarak dinlenmesini istiyorum. Kimsenin MOBBİNG mağduru olmasını istemiyorum” şeklinde konuştu.

Tanıkların ve tutuklu sanık H S’nin dinlenmesinin ardından duruşma MOBBİNG bilirkişi olarak dinlenmesi ve iddiaların değerlendirilmesi kararı ile 20 Şubat 2013 tarihine ertelendi.

Öldürülen Naci Şahin'in eşi Saliha Şahin ve babası Halil Şahin, duruşma çıkışında gazetecilere yaptığı açıklamasında, adalete güvenlerinin sonsuz olduğunu ifade ederek, "İnşallah en kısa zamanda hak yerini bulacak. İnşallah daha güzel konuşmaları mahkeme bitince yapacağız. Söylenenlerin hepsi iftiradır” diye konuştu.

Bu haber toplam 515 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.