YOLLAR KOMİSYONA SEVK EDİLDİ

YOLLAR KOMİSYONA SEVK EDİLDİ
Muğla’nın ilçelerindeki cadde, bulvar, sokak ve parkların sayıştay raporu ile Büyükşehir Belediyesine devredilmesi  talebi Büyükşehir Belediye Meclisinde...

Muğla’nın ilçelerindeki cadde, bulvar, sokak ve parkların sayıştay raporu ile Büyükşehir Belediyesine devredilmesi  talebi Büyükşehir Belediye Meclisinde gündeme geldi. Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatçi “ biz maddenin meclis gündeminden çıkartılmasını istiyoruz” dedi. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün “ meclis üyelerine gönderdiğimiz taslaklar kesin değildir. Buna komisyon karar vermelidir. Büyükşehir olarak bu yerleri bir alalım iddiasında değiliz” dedi. Yapılan oylama sonrasında sayıştay raporunun ve bakanlığının kararı meclis üyeleri tarafından imar komisyonuna sevk edildi.

Sayıştay Başkanlığının 2015 yılında düzenlediği raporla İçişleri Bakanlığı Mahali İdareler Genel Müdürlüğü kararıdır.  Mahali İdareler genel Müdürlüğü bu kararı 01.06.2016 tarihinde aldığı kararla ilçelerdeki cadde, bulvar, sokak ve parkların büyükşehir belediyesine devredilmesi gerektiğini belirtti. Sayıştay raporu ve bakanlık talebi Muğla Büyükşehir Belediye Meclisinde gündeme getirildi.

Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatçi konuyla ilgili olarak “Biz bu gündem maddesini zaman kaybı olarak görüyoruz. Sayıytaş denetiminin raporu rapor denetiminden geçtikten sonra belli olacak.  Bizler icraatin içinden geliyoruz. Şuanki uygulamada sıkıntılar var. Gündem hakkında karar alınacaksa her ilçenin ayrı ayrı oylanması gerekir. Sayıştay kararları anayasa kararı değildir. İlçe belediyelirinin elinden caddelerin alınması büyük şehire verilmesi yanlış. Böyle olursa biz sadece çöp toplarız. Biz bunun maddeden çıkmasını istiyoruz. Meclis olarak maddenin geri çekilmesini istiyoruz. Komisyona havale edilmesini istemiyoruz” dedi.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün “ Bu durum sayıştay denetimi sonucunda çıktı. Bakanlıkla konuyla ilgili temasa geçtik. Bakanlık sayıştay raporu bilir yanıtını verdi. Size gönderdiğimiz taslaklar kesin değildir. Bunnu ben getirmedim. Hepimiz aynı denetimlerden geçiyoruz. Ağustosta sayıştay üst kurulu toplanacak. O radan çıkacak karara bakacağız. Başkanlık olarak bu yerleri biz alalım iddiasında değiliz. Acele karar almamalıyız. Sayıştay üst kurulunun alacağı kararı komisyona sunacağız. Burada biz bu işi oldu bitti diye bir şey yok. Komisyona havale edip bekleyelim” dedi.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün “ Büyük şehir yasasından kaynaklanan sıkıntılar var. Bakanlara bizde bu yaşanacaklarla ilgili raporumuzu sunduk. Hükümet yasada kayyum meselesiyle birlikte tasarının içerisine girebileceğini öğrendiğimiz bu yasayla ilgili belediyeler arasında ki ilişkiler, bakanlıklar ve belediyeler arasındaki ilişkiyi gözden geçirilmesi biliniyor. Nasıl olur bilemeyiz. Bununla ilgili önemli bir çalışmayı ilettik. Yasa kavgalı sıkıntılı hale getiriliyor. Yapmamız gereken bize gelen  bakanlığın yazısını incelemeye alıyorum. Karar almak durumunda değilim. Meclis in önüne gelecek meclisin komisyonu karar verecek. Geelişen olaylar konusunda komisyonumuz değerlendirecek. Burada alınan her kararı mahkemeye müracat ederek hukuken bir sonuç alma ihtimali var. Biz komisyonumuza havale edelim” dedi.

Muğla Büyükşehir Belediye Meclisinde yapılan oylama sonrasında sayıştay raporunun ve bakanlığının kararı meclis üyeleri tarafından imar komisyonuna sevk edildi.

Mustafa inci

Bu haber toplam 928 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.