Yörük Türkmen ve Zeybek Gecesi

Yörük Türkmen ve Zeybek Gecesi
Muğla Menteşe’de 2’inci kültür ve sanat şenliği Cuma günü saat 17.00’da başlıyor. Şenlik kapsamında Muğla Yörük Obaları Gazi Mustafa Kemal...

Muğla Menteşe’de 2’inci kültür ve sanat şenliği Cuma günü saat 17.00’da başlıyor. Şenlik kapsamında Muğla Yörük Obaları Gazi Mustafa Kemal Kültür Merkezinde Yörük Türkmen ve Zeybek Gecesi düzenliyor. Muğla Yörük Obaları Derneği Başkanı Orhan Akcan amacımız “Kızlarımız anası nenesi gibi oynasın,Oğlanlarımız babası dedesi gibi oynasın,Kültürümüz nesilden nesile yayılsın" dedi.

Menteşe Belediyesi tarafından bu yıl ikincisi düzenlenecek olan Menteşe 2’inci kültür ve sanat şenliği Cuma Günü saat 17.00’da başlıyor. Baca yakma töreni ile başlayacak olan şenliklerin ilk gününde Yörük Türkmen ve Zeybek gecesi düzenlenecek. Muğla Yörük Obaları Derneği tarafından düzenlenecek olan gece saat 20.30'da Gazi Mustafa Kemal Kültür Merkezinde gerçekleşecek. Gecede Muğla yöresine ait zeybek oyunları gösterisinin yanı sıra Muğla Türkülerinden oluşan konser de verilecek.

Muğla Yörük Obaları Derneği Başkanı Orhan Akcan “ Kültür şenliği kapsamında Yörük Türkmen ve Zeybek gecesi düzenlenmesine karar verdik. Sloganımızda ‘Kızlarımız anası nenesi gibi oynasın,Oğlanlarımız babası dedesi gibi oynasın,Kültürümüz nesilden nesile yayılsın"olarak belirledik. Muğla genelindeki 6 Yörük Türkmen derneği ile görüşerek Muğla’nın Ağır Zeybeğini,Bodrum’un Kırık Zeybeğini,Fethiye’nin Kıvrak Zeybeğini oynatalım diye ortak hareket etme kararı aldık. Muğla türkülerini yöre ağzıyla bu bölgenin yerel sanatçılarına söyletelim,yetişmekte olan bay ve bayan yöresel sanatçı ve gençlerimizi kendini tanıtma imkanı sağlayalım istedik. Muğla Valiliği,Muğla Büyükşehir Belediyesi,Menteşe Belediyesi, Kamu kurum ve kuruluşlar, Sivil Toplum Kuruşları olmak üzere Yörük Türkmen Kültürüne sahip çıkan destek olan herkese teşekkür ederiz” dedi.

Bu haber toplam 1077 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.