Yücelenden eğitim hamlesi

Yücelenden eğitim hamlesi
Muğla’nın hizmet sektörü duayenlerinden Hamdi Yücel GÜRSOY, turizm ve sağlıktan sonra “ EĞİTİM” e de damgasını vurmaya hazırlanıyor.Muğla’ya...

Muğla’nın hizmet sektörü duayenlerinden Hamdi Yücel GÜRSOY, turizm ve sağlıktan sonra “ EĞİTİM” e de damgasını vurmaya hazırlanıyor.

Muğla’ya ilk ve tek Özel Anadolu Sağlık Meslek Lisesini açma aşamasında son noktaya gelindi. Ula’da açılacak olan Meslek Lisesi ilk olarak “ Acil Tıp Teknisyenliği” bölümü ile faaliyete geçecek. İlerleyen zamanda hemşirelik, anestezi, laboratuar teknisyenliği bölümleri de eklenecek.

Kendisiyle görüştüğümüz Yücelen grubu Yönetim Kurulu Başkanı Sn. Hamdi Yücel GÜRSOY şunları söyledi:

“ Sanki ilk defa bir işe başlıyormuş gibi heyecan içindeyim ve uzun yıllardır düşlediğim şeyin gerçekleşmesinden dolayı büyük bir mutluluk duyuyorum. Eğitime yapılan yatırımın en hayırlı yatırım olduğuna inanıyorum. Yücelen grubunun Türkiye’nin eğitimine olacak katkısından dolayı büyük bir onur duyuyorum.

Yıllardır eğitimin içinde olmak için yapmış olduğum çabalarım boşa gitmedi. Yeni açacağımız okul Ula’da faaliyete geçecek. İlk planda Acil Tıp Teknisyenliği bölümünde iki sınıf olacak şekilde 40 öğrenci alacağız. Sonraki yıllarda bölüm ve öğrenci sayımız çok daha artacak. Bilindiği üzere ülkemizde yardımcı sağlık personeli oldukça yetersiz. Bu yüzden son zamanlarda büyüyen devlet ve üniversite hastanelerinin, özel hastane, tıp merkezi gibi sağlık tesislerinin yardımcı sağlık personel istihdam etmeleri imkansız hale geldi. Bir çok yüksekokul mezunları iş bulamazken Sağlık Meslek Liselerini bitirenlerin işi hazır. Hem kamu sektöründe hem de özel sektörde iş bulmaları çok kolay. Üstelik sağlık meslek lisesini bitirenler üniversitelerin ilgili meslek yüksek okullarına da sınavsız girme hakkına sahip oluyorlar. Bu duygu ve düşüncelerden yola çıkarak açmaya hazırladığımız okulumuzun fiziki mekanları ve eğitim kadrosu hazır. 2012-2013 eğitim yılında hizmete açmaya planladığımız okulumuzda bütün eksiklikler tamamlandı. Allah’ın izniyle bu hizmet kolunda da başarılı olacağımıza inanıyorum ve herkese sesleniyorum: “ Milli Eğitime yapılan destek ve yatırım en hayırlı yatırımdır ” imkanı olan iş adamlarımızın bu konulara gerekli duyarlılığı göstereceklerine yürekten inanıyorum ve herkese Peygamberimizin ( S.A.V. ) sözünü hatırlatmak istiyorum “ Eğitimi sıkı tut, koru, çünkü o senin yaşamındır ”.

Bu haber toplam 544 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.