Yüksel Aksu’dan “İftarlık Gazoz”

Yüksel Aksu’dan “İftarlık Gazoz”
“Dondurmam Gaymak” ile Türkiye'nin ilk Oscar aday adayı filmini çeken Yüksel Aksu, yeni filmi “İftarlık Gazoz” için kolları sıvadı. Film çekimleri...

“Dondurmam Gaymak” ile Türkiye'nin ilk Oscar aday adayı filmini çeken Yüksel Aksu, yeni filmi “İftarlık Gazoz” için kolları sıvadı. Film çekimleri için Menteşe’ye gelen Ünlü Yönetmen Yüksel Aksu, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş’ü makamında ziyaret ederek, yeni çekeceği filmin müjdesini verdi.

İçinizi Isıtacak Sıcacık Bir Ege Bir Filmi

Ziyarette Yönetmen Yüksel Aksu, “İftarlık Gazoz” ile yeni bir Ege hikâyesi anlatacağız. Film çekimleri, Menteşe, Ula ilçesi ile bu ilçelerimize bağlı Akyaka, Yeşilyurt, Karabağlar Yaylası, Düğerek ve çevredeki kırsal mahallelerimizde yapılacak. 1970’li yıllarda geçecek olan “İftarlık Gazoz” adlı film, bir çocuğun eski Muğla’daki Ramazan ayını ile tütüncülüğü konu ediyor. “Dondurmam Gaymak” gibi sıcak bir Ege hikayesi olacak filmde, Ege halkının yanı sıra, bu sefer sürpriz oyuncularda yer alacak” dedi.

Ziyarette film çekimlerine Ağustos ayında başlayacağını belirten Yönetmen Yüksel Aksu, “Muğla adeta doğal bir film platosu.Türkiye sinemasında en çok seti Muğla’da bulunuyor. Şuan Menteşe, Yeşilyurt, Köyceğiz ve çevresinde birçok film ve dizi çekiliyor. Bende en kısa zamanda Menteşe ve Ula ilçesinde çekimlere başlıyorum. Muğla’yı, Dünya sinemasına yönelik bir film platosu haline getirmek en büyük arzum” dedi.

Samimi bir sohbet havasında geçen ziyarette Başkan Gümüş, “Yüksel Aksu, “Dondurmam Gaymak” adlı filmde Türkiye'nin ilk Oscar aday adayı filmini çekti. Ege halkının sıcaklığını ve samimiyetini anlattığı “Dondurmam Gaymak adlı film ile birçok ödül alarak, büyük başarılara imza attı. Yönettiği ve senaristliğini yaptığı filmler ile Menteşe’nin tanıtımını da büyük katkılar sağlayan Yüksel Aksu’nun, “İftarlık Gazoz”adlı yeni filmi ile yine, başarılı olacağını inanıyorum. Yeni filminin hayırlı olmasını diliyor, Menteşe Belediyesi olarak imkanlarımız doğrultusunda her zaman destek vermeye hazır olduğumuzu belirtmek istiyorum” dedi.

Bu haber toplam 585 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.