Yunan adalarına vize

Yunan adalarına vize
Yunan Adalarına vize süresinin 15 günle sınırlandırılması pek doğru değil. İş adamlarına en az 2 yıllık vize uygulaması yapılmalı. Yeni vize uygulaması...

Yunan Adalarına vize süresinin 15 günle sınırlandırılması pek doğru değil. İş adamlarına en az 2 yıllık vize uygulaması yapılmalı. Yeni vize uygulaması ile Ege Bölgesinden Yunan Adalarına çok sayıda Türk gidecektir” dedi.

Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Karakuş, “Yunanistan'ın yeni vize uygulaması Yunan adalarını ziyaret edecek olan Türk vatandaşlarının sayısını önemli ölçüde artıracaktır.Limanda vize uygulaması olumlu bir gelişme. Ama ziyaretlerin 15 günle sınırlandırılması doğru değil. Yunan adaları ile ticaret yapan Türk işadamlarına en az 2 yıllık vize verilmeli.Yunanistan'ın böyle bir karar almasında yaşanan ekonomik krizin etkili oldu.Yunan ekonomisine olumlu yansıyacağını düşünüyorum” dedi.

Fethiye Otelciler Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Torunoğulları ise kararın Ege kentlerinde tatil yapmaya gelen Türkler'in bir bölümünü Yunan adalarına yönlendireceğine savunarak, "Bu, az da olsa iç pazarımızı etkiler. Alınan karar, Yunanistan'ın turizm politikası açısından doğru bir karar. Kararın ardından Yunanistan'ın Doğu Ege adalarına giden Türk sayısında ciddi bir artış yaşanabilir" diye konuştu.

Yunanistan Vatandaşı Koruma Bakanlığı'nca önceki gün alınan karar doğrultusunda, Türkiye'den ziyaretçilerin Yunan konsolosluklarından vize almadan adaları ziyaret edebileceği, ön çalışmaları başlayan pilot programın Doğu Ege adaları olan Midilli, Sakız, Sisam, Rodos ve Kos (İstanköy) adalarına yapılacak 15 günü geçmeyen ziyaretleri kapsayacağı bildirildi.

Bu haber toplam 550 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.