ZEYTİNYAĞI KALİTE YARIŞMASINDA YATAĞAN’A 5 ÖDÜL

ZEYTİNYAĞI KALİTE YARIŞMASINDA YATAĞAN’A 5 ÖDÜL
Ülkemiz zeytinyağı sektörünün gelişmesinde ana güç olan Zeytindostu Derneği 16. Ulusal kalite yarışması sonuçlandı. 14 Nisan’da sonuçlanan Zeytindostu Derneği Ulusal Zeytinyağı Kalite Yarışmasına Yatağan’dan dört katılım sağlandı ve tamamı ödül kazandı.

Bütün Türkiye’de faaliyet gösteren İzmir merkezli olan Zeytindostu Derneği, eğitim ve farkındalık faaliyetleri ile ülkemiz zeytinciliğinin gelişmesinde büyük katkı sağlıyor. Dernek, Kusursuz zeytinyağı kavramını üreticilere ve tüketicilere öğretmiş olan dernek bu konuda faaliyetlerine devam ediyor.

Bu faaliyetlerdeki ana hedef üreticinin kusursuz zeytinyağı üretme yeteneğini kazanması aynı zamanda Türkiye’de pazarı olmayan bu tarz ürünlerin pazarınındı oluşması için tüketici eğitimlerinde yapılıyor.

Zeytindostu Derneği Duyusal Analiz Grubu Lideri Eczacı Atilla Totoş konuyla ilgili, “uluslararası alanda Zeytindostu Derneği faaliyete geçmeden önce ödül alan Türk firması neredeyse yok gibiydi, derneğimizin faaliyetleri sonucunda yünden fazla ödül 2022 de ülkemize kazandırıldı. Bu ödüllerin kazandırılmasındaki ana güç zeytinyağı tadım uzmanlarıdır. En geniş uzman grubu Muğla’mızda faaliyet göstermektedir. Böylece zeytinyağı konusunda en hızlı gelişen il olduk” ifadelerini kullandı.

66 zeytinyağı örneğini yarışmaya yollandı. 55 zeytinyağı örneği kimyasal analizlerden olumlu not aldı.

Kimyasal analizi geçen zeytinyağları duyusal analize tabi tutuldu. Buradan da olumlu not alan zeytinyağlarının altı tanesi Premium (yüksek altın) ile ödüllendirildi.

33 tanesi altın, 10 tanesi gümüş, 6 tanesi bronz madalya ile ödüllendirildi.

Dünyadaki etiketsiz örnek şartı olan ve sadece şişenin içindeki zeytinyağının özellikleri üzerinden ödül verilen tek yarışma olan Zeytindostu Derneği Ulusal Zeytinyağı Kalite Yarışması üreticiler ve kusursuz zeytinyağına ulaşmak isteyen tüketiciler tarafından ilgiyle izlenmektedir.

14 NİSAN’DA YATAĞAN’A 5 ÖDÜL

14 Nisan’da sonuçlanan Zeytindostu Derneği Ulusal Zeytinyağı Kalite Yarışmasına Yatağan’dan dört katılım sağlandı ve tamamı ödül kazandı. TUAY Zeytinyağı fabrikası kusursuz zeytinyağı üretimi hedefleyen üreticilerin izlemeleri gereken yolu göstererek Yatağan’da yarışma yağı kalitesinde üretim için üreticilerine kapılarını açmaktadır.

Fabrika müdürü İ. İlker Totoş gazetemize yaptığı açıklamada, “Yatağan kireç yönünden zengin bir toprak yapısına sahip olması ve yüksek rakımda zeytinin yetişiyor olması ile kusursuz üretimi hedefleyen üreticilere şans tanımaktadır. Fabrika olarak biz kasa ile o gün toplanmış zeytinin kusursuzluğunu gördüğümüzde üreticiye destek oluyoruz. Bu desteği tüm il genelinde vermekteyiz. Hedefimiz ülkemiz zeytinyağı sektörünün kalite hedefli olan büyümesini desteklemektedir” dedi.

TUAY tesislerinde ve önerilen prensiplere uyarak ödül almaya hak kazanan 5 firma şöyle;

Özcan Özlem (Premium) ödül, Mehmet Muğla (Premium) ödül, TUAY Zeytinin Efendisi (Altın) ödül Leyne’den Lezzetler (Altın) ödül ve Semolive (Gümüş) ödül

HABER: TEMEL IRMAK

Bu haber toplam 1668 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.