100 Yaş Üyelerinden Sokak Kedilerine Yardım Eli

100 Yaş Üyelerinden Sokak Kedilerine Yardım Eli
Muğla Büyükşehir Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Nilüfer Caner 100 Yaş Evi’nde üyeler, sokak kedileri için yuva yaptı.Sinem KARAKAYAMuğla Büyükşehir...

Muğla Büyükşehir Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Nilüfer Caner 100 Yaş Evi’nde üyeler, sokak kedileri için yuva yaptı.

Sinem KARAKAYA

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin 60 yaş üstü vatandaşların sosyal yaşama daha aktif katılmalarını sağlamak amacıyla hizmete sunduğu Nilüfer Caner 100 Yaş Evi’nde Sokak hayvanları için mama kapları yapımından sonra sokaklarda yaşayan kediler için kedi yuvaları yapım atölyesi çalışması gerçekleştirildi.

Kış aylarında sokaklarda yaşayan tüylü hayvanlar için yardım eli uzatan üyeler, atölyede oluşturdukları kedi yuvalarını Menteşe İlçesi’nde belirlenen noktalara yerleşimi yapacak. Kedi evleri ile çocuklara hayvanlarla birlikte yaşama alışkanlığının ve hayvan - doğa sevgisinin kazandırılmasının amaçlandığı, insanlar kadar hayvanların da yaşam hakkına sahip olduğu mesajının toplumda kabul görmesi hedefleniyor. Atölye kapsamında ağaçların kesimi gönüllü üniversite öğrencileri yaparken montajı ve renklendirmesi üyeler tarafından yapılacak.

100 Yaş Evi üyelerinden Ferhunde Şimşek; "Hobi atölyesinde birçok çalışma gerçekleştiriyoruz.  Gönüllü üniversite öğrencileri ile birlikte bugünkü yapmış olduğumuz kedi yuvaları atölyesinde olmaktan çok keyif aldım. Bu tür maneviyatı olan etkinliklerde olmak çok güzel. Gönüllü öğrencilerin tahtaları keserek bizimle birlikte özveriyle çalışmada bulunması beni mutlu etti. Duyarlılık gösteren üyelere ve öğrencilere çok teşekkür ediyorum” dedi.

Üniversite öğrencilerinin katılımıyla gerçekleştirilen atölye çalışması kedi evleri ile sıcak ve soğuk havalarda sahipsiz sokak kedilerinin barınma ve beslenme ihtiyaçları karşılanacak. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Turizm Fakültesi Öğrencisi Halil Güler; “Kentte yaşayan sokak kedilerinin her mevsim daha rahat ortamda yaşamalarını sağlamayı hedeflediklerini belirterek üyelerle birlikte ahşaptan yaptığımız kedi yuvalarının sonrasında köpek ve diğer sokak hayvanları için yuva yapmak istiyoruz” dedi.

Bu haber toplam 489 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.