250 yıllık bina restore ediliyor

250 yıllık bina restore ediliyor
Muğla Valiliği 250 yıllık tarihi evi restore ettiriyor. Muğla'nın ilk kiremit çatılı ve iki cumbalı evi olma özelliği taşıyan tarihi bina 430 bin liraya...

Muğla Valiliği 250 yıllık tarihi evi restore ettiriyor. Muğla'nın ilk kiremit çatılı ve iki cumbalı evi olma özelliği taşıyan tarihi bina 430 bin liraya mal olacak. Muğla Valisi Fatih Şahin “Muğla'da tarihi yapıları ayağa kaldırmak için büyük çaba harcıyoruz. Muğla ve çevresi tarihi yapıların ayağa kaldırılmasıyla önümüzdeki dönemde yeni bir destinasyona kavuşacak. Birkaç yıl içerisinde Muğla, kültür turizminde önemli yol alacak” dedi.

Tarihi SİT Bölgesinde 450 tescilli tarihi evin bulunduğu Muğla’da evler bir bir restore ediliyor. Son olarak Prof. Dr. Güner Gürsel 250 yıllık tarihi evini bağışladı. Muğla Valiliği Muğla’nın ilk kiremit çatılı ve iki cumbalı evi olma özelliğini taşıyan tarihi evi restorasyonuna başladı. Muğla Valisi Fatih Şahin 250 yıllık tarihi evde incelemelerde bulundu. Vali Şahin “ Prof. Dr. Güner Gürsel’e ait tarihi bina "kültür evi" olarak restore edilmek üzere Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi'ne devredildi. Üniversitenin ödenek yetersizliği nedeniyle restorasyon çalışmalarına başlayamadı. Bunun üzerine binayı valilik restore ettiriyor. Tarihi binanın restorasyon çalışmaları kısa süre sonra tamamlanacak. Muğla'da tarihi yapıları ayağa kaldırmak için büyük çaba harcıyoruz. Aslına uygun restore ederek tarihi binaları ayağa kaldırıyoruz. Tarihi binayı Muğla halkı ile yerli ve yabancı turistlerin görmesini sağlayacağız.Arastanın eski canlılığına kavuşması için çaba gösteriyoruz. Kültür turizmi, önemsediğimiz konuların başında geliyor. Muğla ve çevresi tarihi yapıların ayağa kaldırılmasıyla önümüzdeki dönemde yeni bir destinasyona kavuşacak. Birkaç yıl içerisinde Muğla, kültür turizminde önemli yol alacak" dedi.

Bu haber toplam 556 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.