3 bin 520 m² alanda yeni park!

3 bin 520 m² alanda yeni park!
Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, sabah saatlerinde Fethiye Belediyesi tarafından Büyükşehir Yasası öncesi alt yapısı tamamlanan Pazaryeri Mahallesi’ndeki 82 bin m²’lik alandaki parke ve Akarca Mahallesi’nde yapımına...

Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, sabah saatlerinde Fethiye Belediyesi tarafından Büyükşehir Yasası öncesi alt yapısı tamamlanan Pazaryeri Mahallesi’ndeki 82 bin m²’lik alandaki parke ve Akarca Mahallesi’nde yapımına başlanan Akarca Parkı’ndaki çalışmaları yerinde inceledi.

Büyükşehir Yasası geçmeden hemen önce alt yapı hizmetleri Fethiye Belediyesi’ndeyken Pazaryeri Mahallesi’nin kanalizasyon ve yağmur drenaj alt yapısı yapılmıştı. Alt yapısı olan bölgelerde parke çalışması yaptıklarının altını çizen Başkan Saatcı, Büyükşehir Belediyesi’nin alt yapı yapması durumunda diğer mahallelerde de üst yapıların yapılacağını ifade etti.

Pazaryeri Mahallesi’nde kurulan Cumartesi Pazarı’ndan itibaren Sanayi Sitesi’ne kadar olan bölümü yürüyerek inceleyen Başkan Saatcı, esnaflarla da sohbet etti. Cumartesi Pazarı’nda vatandaşların talebiyle Fethiye Belediyesi tarafından yapılan tuvalet inşaatının bu hafta biteceği öğrenildi. Başkan Saatcı, parke döşenen bölgelerin dışında, içinde hiçbir şey olmayan özel mülklerdeki çirkin görüntülere de dikkat çekerek, çöp ve molozların bırakılmamasıyla ilgili talimat verdi. Yol üzerinde çöp konteynırlarının boş olduğunu ancak konteynırların yan tarafının çöp ve enkaz ile dolmasından duyduğu rahatsızlığı çalışma arkadaşlarıyla paylaşan Başkan Saatcı, “Ülkemizin yüzde 99’u Müslüman. Bizde temizlik imandan gelir derler. Ancak bakıyorsunuz, çöpün içi boş, dışı çöp dolu. Bakın Japonlar dünya kupasında tribünleri temizleyerek stattan ayrılıyorlar. Saygıdeğer Fethiyelilerin bu konuya hassasiyet göstermelerini rica ediyorum” diye konuştu.

Başkan Saatcı, Pazaryeri Mahallesi’ndeki yol çalışmasının ardından Akarca Mahallesi’nde yenilenen Akarca Parkı’nda incelemelerde bulundu.3 bin 520 m²’lik alanda yapılan Akarca Parkı’nda bir adet üstü kapalı basketbol sahası, fitness istasyonları, çocuk oyun alanı ve oturma alanları yer alacak. Parkta herhangi bir düğün, kına organizasyonu yapılmayacağını belirten Başkan Saatcı, çıkan dedi koduların asılsız olduğunu belirtti.Park etrafındaki vatandaşların bu konuyla ilgili içlerinin rahat olmasını isteyen Başkan Saatcı,

“Akarca halkı bizden parkın üstünün kapatılmasını istemişlerdi. Buradaki parkımızın iç donanımları baya eski durumdaydı. Mahalle halkımıza yakışacak, istedikleri gibi bir park yapalım dedik.

Birkaç ay içerisinde burada çok farklı bir park göreceksiniz. Yani dedikodu tarafına gelince, biz burada düğün ya da nişan salonu yapmıyoruz. Saygıdeğer Akarca sakinlerinin istemediği hiçbir aktivite burada yapılmaz. Ama burada vatandaşlarımız asker yemeği, düğün yemeği yapmak isterler. Üstü kapalı olduğundan dolayı uygun görülürse yapılır. Yani özellikle parkın etrafındaki vatandaşlarımızın gönlü rahat olsun. Onların istemediği hiçbir şeyi yapmayız. İnşallah kısa bir süre sonra Saygıdeğer Akarcalılar ile buranın açılışını yapacağız” diye konuştu.

Bu haber toplam 914 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.