Acar Ünlü: "Hep birlikte Marmaris için çalışma zamanı"

Acar Ünlü: "Hep birlikte Marmaris için çalışma zamanı"
 MUHABİR
Marmaris Belediye Meclisi’nin yeni dönem ilk toplantısı yeni meclis salonunda yapıldı. Meclis üyelerine “hoş geldiniz” diyerek seslenen Marmaris Belediye Başkanı Acar Ünlü, “Seçim bitmiştir, bundan sonra Marmaris için hep birlikte çalışma zamanıdır” diye konuştu.

31 Mart Yerel Seçimleri sonrası oluşan Marmaris Belediyesi’nin yeni meclisi Marmaris Belediye Başkanı Acar Ünlü başkanlığında toplandı. Yeni belediye binasının meclis salonunda yapılan toplantı Atatürk ve Cumhuriyet şehitleri için bir dakikalık saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Çok sayıda vatandaşın da izlediği toplantının açılışında yeni meclis üyelerin “hoş geldiniz” diyerek, selamlayan ve yeni dönemin hayırlı olması dileğinde bulunan Başkan Ünlü, “Yerel seçim bitti. Mazbatalarımızı aldık, meclisimizi oluşturduk. Ben öncelikle bütün Marmaris halkına bu seçime gösterdikleri ilgi, katkı ve verdikleri yetki, gösterdikleri güven dolayısıyla teşekkür ediyorum. Hep ifade ettiğimiz gibi seçim bitmiştir, bundan sonra Marmaris için hep birlikte çalışma zamanıdır. Meclis üyelerimizin bundan sonraki amaca Marmaris’e katkı koymak olacaktır, biliyorum” diye konuştu.

HİZMETİN YOLLARINI ARAYACAĞIZ

“Marmaris’in herkesin desteğine, katkısına, bilgi birikimine ihtiyacı var” diyen Başkan Acar Ünlü, “Biz bundan sonra o parti, bu parti diye ayırt etmeden hep birlikte Marmaris’e katkının yollarını, hizmetin yollarını hep birlikte arayacağız. Muhalefetin bir ses, renk olduğunu; yapılacak hizmetlerde kendilerinin de mutlaka görüşlerinin olduğunu biliyoruz ve çok da önemsiyoruz. O yüzden de onların da aktif katkılarını önümüzdeki süreçte mutlaka bekliyoruz. Öyle olacağına da inanıyoruz” ifadesini kullandı.

KOMİSYON ÜYELERİ SEÇİLDİ

AK Partili Meclis Üyesi Ozan Balcı ise Marmaris için hep birlikte çalışacaklarını belirtti. Konuşmaların ardından gündem maddelerine geçildi. Yapılan kapalı oylamada Meclis 1. Başkanvekilliği’ne Müjgân Gürgan, 2. Başkanvekilliği’ne Ahmet Özdemir seçildi. Katip üyeler ise Pelin Yaylalı Pala ve Alara Kargın oldu. Encümen üyeliğine ise Şevket Güngör ve Mustafa Hüseyin Süer seçildi. 2023 yılı faaliyet raporu da oy çokluğu ile kabul edilirken; İçmeler Hizmet Binası’nın Marmaris Belediyesi tarafından Adalet Bakanlığı’na tahsis edilmesiyle ilgili meclis kararı da oybirliğiyle iptal edildi.

Komisyonlar ise şu şekilde oluştu:

Plan ve Bütçe Komisyonu: CHP’den Sibel Şenaydın, Osman Demirtaş, Erdem Karaosmanoğlu; AK Parti’den İbrahim Çelikalp

• İmar Komisyonu: CHP’den Ahmert İnoğlu, İlkay Şimşek, Kemal Açar; AK Parti’den Uysal Avcı

Kültür, Sanat ve Turizm Komisyonu: CHP’den Fahri Tan, Okan Uslu, Erdal Nur; AK Parti’den Ayşe Taşar

• Ege Belediyeler Birliği Üyesi: Tunç Telli

• Ege ve Marmara Çevreci Belediyeler Birliği: Hüseyin Süer, İlkay Şimşek

• Muğla Teknopark A.Ş. toplantı temsilcisi: Müjgan Gürgan

Bu haber toplam 88 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.