AÇM 3 Yaşında

AÇM 3 Yaşında
İçişleri Bakanlığına bağlı olarak, 112 numarası altında farklı kurumlara yapılan acil çağrıları karşılamak, sevk ve koordinasyonu sağlamak üzere...

İçişleri Bakanlığına bağlı olarak, 112 numarası altında farklı kurumlara yapılan acil çağrıları karşılamak, sevk ve koordinasyonu sağlamak üzere büyükşehir belediyesi bulunan illerde yatırım izleme ve koordinasyon başkanlığı bünyesinde, diğer illerde ise valilikler bünyesinde 112 Acil Çağrı merkezleri kurulan 112 Acil Çağrı Merkezi 3. Yılına girdi.

Acil çağrı hizmeti veren Emniyet, Jandarma, Sağlık, AFAD, İtfaiye, Sahil Güvenlik, Orman gibi kurumların bünyesinde bulunan 110, 112, 155, 156, 158, 177 numaraları tek proje kapsamında “112” çatısında birleştirildi ve çağrı hizmetini yürütmekle görevli personeli buralarda görevlendirildi. Acil Çağrı Merkezi ihbarları karşılarken, kurumların acil yardım ekipleri ve istasyonları ile vakalara müdahale aşamaları görev tanımında bulunmuyor.

Muğla 112 Acil Çağrı Merkezi bu kapsamda ilk çağrısını 10 Kasım 2015 günü İtfaiye ile başlamıştı.

Yıldönümü nedeni ile acil çağrı merkezinde çalışmakta olan personellerle birlikte pasta kesildi. Söz konusu törende, Acil Çağrı Merkezi Müdürü Kamil KARAKAYA “ Bugün 10 Kasım. Atatürk’ü anıyoruz. Onun hedef olarak verdiği muasır medeniyetler seviyesine çıkma noktasında, 112 Acil Çağrı Merkezlerinin önemli bir işlevi var. Gelişmiş ülke olmanın gereklerinden biri de vatandaşın olağan hayatı kadar olağan üstü hallerde de kaliteli yardım almasını ve şikayetin bertaraf edilmesidir. Sizlerle 2 yılı geride bıraktık. Bu süreçte elimizden gelenin daha fazlasını yapmaya gayret ederek Muğlalı hemşerilerimize ve konuklarımıza zor anlarında ihbar ve yardım taleplerini etkin bir şekilde karşılamaya çalıştık. Bizlerin idari bağlılığı ve projenin yeni vücut bulması zaman zaman karışıklıklar meydana getirebiliyor. Vatandaşlarımız 112 numarasını hala sağlık birimi olarak biliyor ve diğer birimleri aradığında tereddüt yaşayabiliyor. Bu nedenle tanıtım çalışmaları yaparak, Valiliğimiz bünyesinde tüm acil yardım kurumlarının tek numara altında birleştiğini anlatmaya devam edeceğiz, uzun yıllar başarı ile faaliyetlerimizin devamını diliyorum” dedi.

Bu haber toplam 634 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.