Alban, Mete’ye kırmızı bavulla cevap verdi

Alban, Mete’ye kırmızı bavulla cevap verdi
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Muğla Milletvekili Mürsel Alban, kendisi için “Talanı iyi bilir, yağmayı iyi bilir çünkü dolandırıcıdır” diyen AK...

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Muğla Milletvekili Mürsel Alban, kendisi için “Talanı iyi bilir, yağmayı iyi bilir çünkü dolandırıcıdır” diyen AK Parti Muğla İl Başkanı Kadem Mete’ye kırmızı bavulla karşılık verdi. Gölenye Kooperatifi’nin başkanının AKP İl Başkanı Mete olduğunu, il başkanının kendi kooperatifine Turizm Bakanlığı’ndan imar açtırdığını savunan Alban, “Kırmızı bavul işte böyle, kendi bakanına gidip oraları imar ettirerek ve kendi kooperatifiyle talan ederek doluyor” dedi.

Neval Çolak Arslan

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Muğla Milletvekili Mürsel Alban ile AK Parti Muğla İl Başkanı Kadem Mete MUÇEV üzerinden başlayan polemik büyüyor.

CHP Muğla Milletvekili Mürsel Alban, kendisi için “Talanı iyi bilir, yağmayı iyi bilir çünkü dolandırıcıdır. Devleti nasıl dolandırmış. SGK’yı dolandırmış ve bunlarla ilgili de gitsin beni dava etsin, suç duyurusunda bulunsun” diyen AK Parti Muğla İl Başkanı Kadem Mete’ye düzenlediği basın toplantısıyla cevap verdi.

“DENİZİ PARSELLEDİLER”

AKP’li yöneticilerin yeşil denince akıllarına dolar getirdiğine vurgu yapan Milletvekili Alban, “MUÇEV’in talan ettiği bir yere gittik. Doğayı yok sayıp, o cep gibi olan yeşilin olduğu yere. 421 metrekarelik alanı 100 kat arttırarak 40 bin metrekare iskele kurup yandaşlarının 50 metrelik yatlarını getirerek denizi parsellediler. Halk sahile inemeyecek. Burayı bırakın, yeşil kalsın, halkın elinde kalsın. MUÇEV’in aslında bir limited şirketi. Bunu eleştirdik ve doğa katledilmesin, yandaşa peşkeş çekilmesin dedik. Bu AKP’nin il başkanını rahatsız etti. Çıktı, benim hakkımda bir açıklama yaptı, ‘talanı iyi bilir, yağmayı iyi bilir çünkü dolandırıcıdır. Devleti nasıl dolandırmış. SGK’yı dolandırmış ve bunlarla ilgili de gitsin beni dava etsin, suç duyurusunda bulunsun’  dedi. Kendisiyle Yargı önünde hesaplaşacağız” derken, Bodrum’da 1 milyon 105 bin metrekarelik bir alanı AK Parti il başkanının talan ettiğini dile getirdi.

“GÖLENYE KOOPERTİFİ’NİN BAŞKANI AKP İL BAŞKANI”

AK Parti Muğla İl Başkanına kırmızı bavulla cevap veren CHP Muğla Milletvekili Mürsel Alban, “Hani kendisi bir açılamasında ‘Bir kırmızı bavulla geldim. Marmaris’te bir otelde çalıştım. Sonra o oteli kiraladım, işlerimi büyüttüm’ demişti ya, işte kırmızı bavulun hikayesi nasıl başlıyor kendisine bunu soruyorum. Ayrıca, Gölenye Kooperatifi kimin? Bu kooperatifin başkanı, AKP’nin il başkanı. Bu kooperatif Turunç, Kızılağaç’ta denize dik bakan bir yerdir. Etrafında hiçbir yerleşim yeri yok. Burası doğal karakteri korunacak bir alan. İl Başkanı kendi kooperatifine Turizm Bakanlığı’ndan imar açtırdı. Bu alan ise, Alanın 25 bin 781 metrekare. Kırmızı bavul işte böyle, kendi bakanına gidip oraları imar ettirerek ve kendi kooperatifiyle talan ederek doluyor. Bunları yapan AKP’nin zihniyetinin devamıdır. Bodrum talan ediliyorsa, Karaca talan ediliyorsa, Turunç’u da AKP’nin il başkanı talan ediyordur. Kırmızı bavulun hikayesi böyle gerçekleşmiştir” ifadelerini kullandı.

“Yağmanın, talanın adı; AKP zihniyeti ve yöneticileridir” diyen Alban, AK Parti Muğla İl Başkanının, kendisine dolandırıcı demesinden dolayı Muğla Asliye Hukuk Mahkemesi’nde dava açtığını belirtti.

“SİYASETİ BİTMİŞ BİR İL BAŞKANI”

Mürsel Alban eleştiriye açık bir siyasetçi olduğunun altını çizerek, eleştirinin siyasetin içinde olduğunu ama hakaretin asla yer almadığına vurgu yaptı.

Muğla AK Parti İl Başkanı Kadem Mete’nin, siyaseti bitmiş bir il başkanı olduğunu savunan Milletvekili Alban, “Dava açmamı söyledi, açtım. Elindeki belgeleri getirip sunmazsa söylediklerinin aynısını ona iade ediyorum. İspat edemezse bu toplumun yüzüne nasıl bakacak? Bu arkadaşın seviyesine inmeyeceğim çünkü o yıpranmış, siyaseti bitmiş bir il başkanı. Tekrardan il başkanı olmak istiyor. Benim üzerimden vurarak kendi tabanına kendini il başkanı seçtirmeye çalışıyor. Kendisiyle Yargı önünde hesaplaşacağız. Elinde ne kadar evrak varsa oraya getirsin. Benim hakkımda açılan bir dava, avukatımın gidip uzlaştığı bir dava yoktur. AKP il başkanı resmen yalan söylemiştir, toplumu kandırmış ve yanıltmıştır. Yarın bunları ispatlayamazsan toplumun yüzüne nasıl bakacaksın?” diye konuştu.

Bu haber toplam 1141 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.