Asgari ücret sil baştan: İşte ocak ayında hesaplara yatacak zamlı rakam

Asgari ücret sil baştan: İşte ocak ayında hesaplara yatacak zamlı rakam
Türkiye'deki çalışanlar, hayat pahalılığı ve ekonomik zorluklarla başa çıkmaya çalışırken asgari ücret artışını bekliyor. Sabah gazetesi, bu beklentileri daha da canlandıracak bir iddia ortaya koydu. Gazete, asgari ücretin 17 bin liranın üzerine çıkabileceğini öngördü.

Sabah gazetesi, asgari ücretin yeni yılda kaç bin liranın üzerine çıkacağına dair iddiaları paylaşarak, işçilerin ve vatandaşların zam beklentilerini artırıyor. Asgari ücretteki bu gelişmeler yakından takip ediliyor.

TÜİK verilerine göre, enflasyon ekimde aylık bazda yüzde 3,43 artarken yıllık bazda yüzde 61,36 oldu. Verilere göre, bir önceki yılın aynı ayına göre artışın en yüksek olduğu ana grup ise yüzde 94,12 ile lokanta ve oteller oldu. ENAG verilerine göre ise enflasyon yıllık yüzde 126,18 arttı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, 2024 yılı asgari ücretini belirlemek için Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun aralık ayı başında toplanacağını açıklamıştı.

İktidara yakın medya organlarından Sabah gazetesi, 6 aylık enflasyona göre artış yapılmasına karar verilirse yeni asgari ücretin net 15 bin 735 lira, memur maaş artışı baz alınırsa ise 17.103 lira olacağını yazdı.

Haberde, yeni asgari ücretin 17 bin liranın üzerine çıkmasının öngörüldüğü kaydedildi.

MAAŞLAR ERİDİ

İşçi, memur ve emekliye temmuz ayının başında yapılan zamlar, seyyanen verilenler de dahil olmak üzere enflasyon karşısında buhar olup uçtu. Temmuz ayında maaşlarla adeta kaşıkla verilen zamlar, vergi ve fiyat artışları yoluyla kepçeyle geri alındı. Temmuzdan bu yana geçen 4 aylık sürede yaşanan yüksek enflasyon yüzünden en düşük asgari ücretli 3 bin 93 lira, en düşük işçi emeklisi 3 bin 850 lira, en düşük memur emeklisi 2 bin 348 lira kaybetti.

Bu haber toplam 379 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.