Başkan Çolakkol: “Kuaför ve berberlerin açılması erken oldu”

Başkan Çolakkol: “Kuaför ve berberlerin açılması erken oldu”
Coronavirüsle mücadele kapsamında 21 Mart’ta kepenk indiren kuaför ve berberler, 11 Mayıs’ta yeniden faaliyete geçti. Muğla Berberler ve Kuaförler Odası...

Coronavirüsle mücadele kapsamında 21 Mart’ta kepenk indiren kuaför ve berberler, 11 Mayıs’ta yeniden faaliyete geçti. Muğla Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Özcan Çolakkol, Muğla’da berber ve kuaförlerin açılmasının erken olduğuna vurgu yaparak, “Ölüm sayısı sıfıra düştükten sonra faaliyete geçebilirdik. Daha sağlıklı olurdu çünkü bu şekilde hem kendi canımızı hem de müşterinin canını tehlikeye atıyoruz ve çok dikkatli olmaya çalışıyoruz. Diken üstündeyiz “ dedi.

Sinem Karakaya

Ülke genelinde Coronavirüsle mücadele kapsamında 21 Mart’ta kapanan kuaför ve berberler, vaka sayılarının azalmasıyla birlikte yaklaşık 50 günün ardından 11 Mayıs’ta yeniden faaliyete geçti. Muğla Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Özcan Çolakkol, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunurken, işyerlerinin açılmasını erken bulduğunu dile getirdi.

“ERKEN OLDU”

Menteşe’de 116 berber, 76 kuaför olmak üzere toplam 192 işyerinin faaliyete geçtiğini söyleyen Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Özcan Çolakkol, “Coronavirüs salgını nedeniyle 21 Mart’ta kuaför ve berberler kapanmıştı. Bu süre zarfında Sağlık İl Müdürlüğü ve Federasyonumuz ile görüşmeleri yaparak sosyal mesafeyi nasıl koruyabiliriz ve üyelerimizi bu virüsten nasıl koruyabiliriz ya da müşterilerle teması nasıl en aza indirebiliriz şeklinde görüşmelerimiz oldu. 11 Mayıs’ta tekrar faaliyete geçtik. Vaka sayılarına göre kuaför ve berberlerin açılmasına karar verildi. Bence Muğla’da berber ve kuaförlerin açılması biraz erken oldu. Vakalar azalma gösterdi ama Türkiye’de hala virüs nedeniyle yaşamını yitirenler var. Ölüm sayısı sıfıra düştükten sonra faaliyete geçebilirdik daha sağlıklı olurdu en azından. Çünkü bu şekilde hem kendi canımızı hem de müşterinin canını tehlikeye atıyoruz ve çok dikkatli olmaya çalışıyoruz. Sürekli diken üstündeyiz” dedi.

Başkan Çolakkol: “Kuaför ve berberlerin açılması erken oldu”

“MÜŞTERİLERİN İLGİSİ YOĞUN OLDU”

“Uzun bir aradan sonra faaliyete geçince müşterilerin ilgisi yoğun oldu” diyen Başkan Çolakkol, “Randevulu sistemle çalıştığımız için bir düzene oturttuk. Bunun yanında Pazar günü saat 11.00 ile 15.00 arası 65yaş üstü vatandaşlara hizmet verebileceğiz yine randevu sistemiyle. Cuma günü de yine 11.00 ile 15.00 arası 14-20 yaş arası kişilere berberimiz ve kuaförümüz hizmet verebilecek. Çarşamba günü de 11.00 ile 15.00 arası 14 yaş altı kişilere hizmet verdik” dedi.

“KOLTUK SAYISININ YARISI KADAR ÇALIŞILIYOR”

Kuaför ve berberlerin çalışma sistemini de anlatan Çolakkol, “Salonda bulunan koltuk sayısının yarısı kadar çalışılacak. Salonda bir kişiden fazla bekletilmeyecek ve randevulu şekilde çalışacağız. İçeriye maskesiz müşteri alınmayacak. Her müşterinden sonra malzemeler steril edilecek. Salon sahibi önlük, maske ve eldiven takarak çalışacak. Bununla birlikte klimalar 11 Temmuz’a kadar çalıştırılmayacak. Kadın kuaförlerinde gelin saçı ve makyaj yapmak yasak, berberlerde ise sakal tıraşı, burun temizleme ve kulak temizleme yasak. Faaliyete geçmeden önce Menteşe Belediyesi tarafından tüm salonlarımız dezenfekte edildi. Muğla Büyükşehir Belediyesi de dezenfektan, eldiven, maske ve galoş desteğinde bulundu. Bu malzemeleri tüm üyelerimize dağıttık ve gerekli bilgilendirmelerimizi de yaptık. Herhangi bir sıkıntımız yok, üyelerimiz çalışmalarına devam ediyor” dedi.

“ÜYELERİMİZ ÇOCUKLAR GİBİ SEVİNDİ”

İş yeri sahiplerinin büyük bir istekle çalışmaya başladıklarını dile getiren Çolakkol, “Tüm üyelerimiz uzun zamandır evde kaldıkları için işlerini özlediler. Açma kararıyla çocuklar gibi sevinerek, işyerlerini temizlediler. Huzurlu ve şevkle çalıştıklarını görüyorum ve duyuyorum. Umarım sağlıklı bir şekilde hayatlarına devam ederler” şeklinde konuştu.

Bu haber toplam 819 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.