Marmaris’te kadın cinayeti! Başkan Aras: “Bir kadın daha canice yaşamdan koparıldı”

Marmaris’te kadın cinayeti! Başkan Aras: “Bir kadın daha canice yaşamdan koparıldı”
 YAZI İŞLERİ MÜDÜRÜ
Muğla’nın Marmaris ilçesinde bir otelde çalışan 35 yaşındaki İlknur Ç., A.İ.K isimli şahıs tarafından bıçaklanarak öldürülmesine ilişkin Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, “Bir kadın daha canice yaşamdan koparıldı. Kadına yönelik şiddeti önlemek için birlikte çalışmalıyız” açıklamasında bulundu.

Marmaris’in İçmeler Mahallesi'nde dün sabah saatlerinde bir otelde teknik personel olarak çalışan İ.Ç (39) isimli genç kadın, çalıştığı iş yerinin dışına çağrılan A.İ.K ile konuşmaya başladı. Konuşmanın kavgaya dönüşmesi üzerine A.İ.K. yanındaki bıçakla kadını bıçakladı. Olay yerindekilerin ihbarı üzerine bölgeye çok sayıda emniyet ve sağlık ekipleri sevk edildi. Olaydan sonra kaçan A.İ.K polis ekipleri tarafından yakalandı. Bıçaklanan 35 yaşındaki İlknur Ç. ise hayatını kaybetti.

“VAHİM OLAY HEPİMİZİ DERİNDEN SARSTI”

Yaşanan kadın cinayetine ilişkin paylaşım yapan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, “Marmaris’te yaşanan vahim olay hepimizi derinden sarstı. Hayatını yitiren vatandaşımıza Allah’tan rahmet, ailesine başsağlığı ve sabır diliyoruz.

Bir kadın daha canice yaşamdan koparıldı. Kadına yönelik şiddeti önlemek için birlikte çalışmalıyız. Toplumsal cinsiyet eşitliğini kurmak için üzerimize düşen sorumlulukları yerine getirmeliyiz.

Eşit ve özgür bir dünya hepimize gerek ancak günümüzde en çok kadınlar için gerek” dedi.

Bu haber toplam 161 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.