Başkan Köksal’dan “maaş sıkıntısı” açıklaması: “Bu ay için aştık ama önümüzü görmemiz lazım”

Başkan Köksal’dan “maaş sıkıntısı” açıklaması: “Bu ay için aştık ama önümüzü görmemiz lazım”
 YAZI İŞLERİ MÜDÜRÜ
Menteşe Belediye Başkanı Gonca Köksal, halk buluşmasında Menteşe Belediyesi’nde yaşanan maaş sıkıntısına ilişkin, “Daha gelir gelmez maaşların ödenmesinde küçük bir sıkıntı yaşandı. Diğer belediyelerimizde de var bu sıkıntılar. Mevcut gelirlerimizi arttırıp belediye içi biraz tasarrufa gidebilir miyiz diye baktık” dedi.

Menteşe Belediye Başkanı Gonca Köksal partisinin ilçe binasında halk buluşmasına katıldı.

Menteşe Belediyesi’nde yaşanan maaş sıkıntısına ilişkin konuşan Gonca Köksal, “Hızlı bir şekilde giriş yaptık, harıl harıl çalışıyoruz. Her ne talep gelirse dikkatlice bir bakıp ne yapabiliriz bakıyoruz. Bundan sonraki hedefimiz genel iktidar bütün herkes bunun bilincinde olup hareket etmeli. Yerel yöneticiler daha çok görev düşüyor.

Belediyelerimizin vizyonunu dünyayı yakalayacak işler yapmamız lazım. Bütçemiz kısıtlı bunun farkındayım. Daha gelir gelmez maaşların ödenmesinde küçük bir sıkıntı yaşandı. Diğer belediyelerimizde de var bu sıkıntılar. Personel giderleri çok yüksek kalmış. Böyle bir sıkıntı yaşadık bu ay için aştık. Ama önümüzü görmemiz lazım. Merkezi idareden gelen pay maalesef belirsiz. Yani ülkede ne kadar çok vergi ödenirse yüzde 6sı yerel yönetimler arasında dağıtılıyor. Bu son ay vergiler düşükmüş. Süreç sürprizlere gebe. Mevcut gelirlerimizi arttırıp belediye içi biraz tasarrufa gidebilir miyiz diye baktık” diye konuştu.

ÇALIŞMALAR HAZIRLANIYOR

Kurşunlu Cami bölgesinde hazırlıkların yapıldığını kaydeden Başkan Köksal, “Hemen bir proje birimi kurmayı düşünüyoruz. Üreteceğimiz projelerde bize kaynakta bulmamız lazım. Avrupa Birliğinden, GEKA’dan kaynak alabilir miyiz diye bakıyoruz. Kurşunlu Cami bölgesinde özellikle hemen bir harekete geçmeyi düşünüyoruz. Kent Meydanı ile ilgili biraz daha kullanışlı bir hale nasıl getiririz diye araştırıyoruz” dedi.

Bu haber toplam 290 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.