BAŞKAN TOKAT: “ALIŞVERİŞİMİZİ ÜRETİCİMİZDEN YAPMAYA ÖZEN GÖSTERİYORUZ”

BAŞKAN TOKAT:  “ALIŞVERİŞİMİZİ ÜRETİCİMİZDEN YAPMAYA ÖZEN GÖSTERİYORUZ”
Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat ilçemizin en eski pazarları arasında yer alan ve vatandaşların temel gıda ihtiyaçlarını karşıladığı geleneksel Salı Pazarı ve Milas Muharip Gaziler Derneği’ni ziyaret etti.İlk ziyaretini...

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat ilçemizin en eski pazarları arasında yer alan ve vatandaşların temel gıda ihtiyaçlarını karşıladığı geleneksel Salı Pazarı ve Milas Muharip Gaziler Derneği’ni ziyaret etti.

İlk ziyaretini Milas Muharip Gaziler Derneği’ne gerçekleştiren Başkan Tokat gazilerle bir süre sohbet etti. Artan koronavirüs vakaları karşısında uyarılarda bulunan Başkan Tokat, gazilere sağlıklı günler diledi. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Milas Muharip Gaziler Derneği Başkanı Mehmet Sarban, Başkan Tokat’a çalışmalarında başarılar diledi.

Daha sonra Salı Pazarı’na ziyaret gerçekleştiren Başkan Tokat, esnaflara hayırlı işler temennisinde bulunarak bereketli kazançlar diledi. Esnafların istek ve önerilerini de dinleyen Başkan Tokat belediyenin ilgili müdürlerini arayarak, sorunların çözümü konusunda talimat verdi.

“Her türlü tedbiri alıyoruz, denetimlerimizi yapıyoruz”

Pazar alışverişi de yapan Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat sosyal medya aracılığıyla açıklamalarda bulundu. Başkan Tokat, “Salı Pazarı hem üreticimiz hem de tüketicimiz açısından çok önemli bir pazarımız. Taze ve ucuz ürünlerin tüketiciye ulaşması bakımından pazar günleri önem arz ediyor. Burada temel sıkıntı üretici açısından maliyetini karşılayacak bir düzeyde ürününü değerlendirememesi, tüketici açısından da fiyatların çok yükselmesi sebebiyle alım zorluğu karşısında bütçesinin zorlanması. Bu noktada biz pazar yerimizde hem fiyatlar açısından hem de gerekli tazelik ve hijyen kuralları açısından her türlü tedbiri alıyoruz, denetimlerimizi yapıyoruz.

“Alış-verişimizi pazar esnafımızdan ve üreticimizden yapmaya özen gösteriyoruz”

Başkan Tokat, “Salı Pazarı bölgenin çok önemli pazarlarından bir tanesi. Bu anlamda Milas Pazarı çok eskilere dayanan ve çok geniş bir kesime hitap eden bir pazar olma özelliğini koruyor. Mümkün olduğu kadar bizde alış-verişimizi pazar esnafımızdan ve üreticimizden yapmaya özen gösteriyoruz. Çünkü doğal yetişmiş yani içinde çok fazla katkı maddesi olmayan ve doğal yöntemlerle yetiştirilmiş ürünleri taze ve ucuz şekilde burada bulma imkanımız var. Bu sebeple bizde özellikle başta salı pazarımız olmak üzere semt pazarımızda üreticimizden ve esnafımızdan alış-veriş yapmaya özen gösteriyoruz. Tüm pazar esnafımıza hayırlı işler diliyorum” dedi.

Bu haber toplam 290 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.