Bin Adet Lahos Balığı Gökova Körfezine Bırakıldı

Bin Adet Lahos Balığı Gökova Körfezine Bırakıldı
SİNEM KARAKAYA- Tarım ve Orman Bakanlığı Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü tarafından, su ürünlerini koruma ve kullanma dengesi gözetilerek...

SİNEM KARAKAYA- Tarım ve Orman Bakanlığı Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü tarafından, su ürünlerini koruma ve kullanma dengesi gözetilerek geliştirilmesi, yönetilmesi ve balıklandırma çalışması kapsamında Muğla’nın Ula İlçesi Gökova Körfezi’nde iki farklı noktadan 1000 adet lahoz balığı bırakıldı.

Balıklandırma etkinliğine Vali Yardımcısı Ayhan Yazgan, Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü Kaynak Yönetimi Daire Başkanı Mahir Kanyılmaz, Ula Belediye Başkanı İsmail Akkaya, Muğla İl Tarım ve Orman Müdürü Şakir Fırat Erkal, Su Ürünleri Kooperatifi Merkez Birlik Başkanı Ramazan Özkaya, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Muğla’da göreve yeni başlayan Vali Yardımcısı Ayhan Yazgan balıklandırma etkinliğinde yer almanın mutluluğunu yaşadığını belirterek; “Tarım ve Orman Bakanlığına böyle bir proje için teşekkür ediyorum. Umarım bırakılan balıklarımız bölge balıkçılığının gelişmesi için faydalı olur. Azalan popülasyonlarımızın takviyesi ile umarım çocuklarımız bizim yediğimiz kadar taze ve bol balık yiyebilir. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” Dedi.

Balıkçılığın ülke çapında bir başarı hikâyesi olduğundan bahseden İl Tarım ve Orman Müdürü Ş. Fırat Erkal; “Bakanımız Bekir Pakdemirli hem üretimde hem de ihracatta ülke olarak önümüze bir hedef koydu. Bu hedef doğrultusunda çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bu yıl ilk kez yetiştirilen balığın avcılıkla elde edilen balığı geçti. Doğal kaynaklarımızın sürdürülebilirliği açısından bu ve benzeri çalışmaların çok önemli yeri var.” şeklinde konuştu.

Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü Kaynak Yönetimi Daire Başkanı Mahir Kanyılmaz ise; “Genel Müdürlük olarak kırsalda yaşayan küçük ölçekli balıkçılarımızın desteklenmesi ve kırsaldaki göçün önlenebilmesi adına bu ve benzeri işleri yapmaya gayret ediyoruz. Denize ve denizciliğe biraz da olsun katkı sağladığımızı düşünüyoruz. Gökova bölgesi bizim için çok değerli bir bölge. Burada FAO işbirliği ile birkaç proje yürüttük ve başarılı sonuçlar aldık. Bu uygulamamız da FAO ile yürüttüğümüz bir projenin devamıdır. Buradan elde edeceğimiz başarılı sonuçlar bölge balıkçılığının gelişmesi, bölge balıkçığına katma değer yaratması bakımından önemlidir. ” Dedi.

Gökova Körfezi’ne ilk kez balık bırakıldığını belirten Ula Belediye Başkanı İsmail Akkaya, kendisinin daha önce Bakanlıkta Ziraat teknisyeni olarak görev yaptığını ve ilerleyen yılarda bu etkinliğin devam etmesinin gerektiğini söyleyerek emeği geçen herkese teşekkür etti.

Yapılan konuşmaların ardından Gökova Körfezine balık bırakılmasıyla program sona erdi.

Bu haber toplam 576 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.