BODRUM MARİNA’DA LAĞIM KRİZİ

BODRUM MARİNA’DA LAĞIM KRİZİ
Turizmin gözbebeği Bodrum’da kıyı şeridinin fosseptik akışından dolayı kahverengiye boyanması sosyal medyada birçok çevreci tarafından tepkilere neden oldu. Deniz Biyoloğu Dr. Mert Gökalp, “Bodrum liman içi tamamen fosseptik...

Turizmin gözbebeği Bodrum’da kıyı şeridinin fosseptik akışından dolayı kahverengiye boyanması sosyal medyada birçok çevreci tarafından tepkilere neden oldu. Deniz Biyoloğu Dr. Mert Gökalp, “Bodrum liman içi tamamen fosseptik çukuru olmuş durumda. Gördüğümüz manzara ve koku çok kötü. Resmen Bodrum marina içerisine lağım girişi var” diyerek tepkisini gösterdi.

BERİTAN YÜCEL

Turizmle ön planlana çıkan Muğla’nın Bodrum ilçesinde birçok altyapı ve üstyapı eksikliğinin neden olduğu kirlilik çevreciler tarafından tepkilere neden oluyor.

Bodrum Marina atıklar nedeniyle kahverengine dönüştü. Vatandaşlar halk sağlığının ve turizmin gözbebeği Bodrum’un itibarının görmezden gelindiğini ifade etti.

“MÜTHİŞ RAHATSIZLIK VEREN BİR KOKU”

Bodrum Marina’da kıyı şeridinin fosseptik akışından dolayı kahverengiye boyanmasını sosyal medya üzerinden paylaşan Deniz Biyoloğu Dr. Mert Gökalp, marina içerisine resmen lağım girişinin olduğunu söyledi. Dr. Mert Gökalp, “İnanılır gibi değil Bodrum liman içi tamamen fosseptik çukuru olmuş durumda. Gördüğümüz manzara ve koku çok kötü. Resmen Bodrum marina içerisine lağım girişi var. Resmen lağım akıyor. Müthiş rahatsızlık veren bir koku. Sonra neden bizim başımıza geldi deniliyor. Marmara'nın hali geçen sene Fethiye Çalış plajının halı ortadayken Bodrum'da bunun olması inanılmaz” dedi.

“HALK SAĞLIĞI SÖZ KONUSU”

Bodrum Marina kıyı şeridinin kahverengiye dönüşmesine sosyal medya üzerinden gelen tepkiler şu şekilde:

“Burası Bodrum Belediyesi’nin binasının karşısındaki meydanın köşesi. Her yıl defalarca tıkanan, taşan yer. Bizim belediyenin ekipmanı yoktu, İzmir Büyükşehir Belediye'sinin kanal açma aracı gelip bir iki gün çalışır, açar giderdi. Ama kalıcı çözüm olmadığından gün gelir yine taşardı. Sonra büyükşehir yasası çıkınca kanalizasyon işleri Muğla Büyükşehir Belediyesi sorumluluğuna geçti. Şimdiki tıkanmayı Muğla açtı veya açacak ama ne fark eder ki? Alt yapısı olmayan, betona boğulan Bodrum'u lağım basıyor işte dahası var mı?  Başkanımız Ahmet Aras, her Bodrum Mavi Davos olacak, Nice-Cannes olacak dediğinde yıllardır bu mazgalda çalışma yapan kanal aracını, çevreye yayılan berbat kokuyu, limana yayılan kahverengi lağımı hatırlar, bunu görme fırsatını kaçıran turistler için hayıflanırım.”

“En acısı da bunu biliyor, görüyor. Halk sağlığı söz konusu, itibar söz konusu ama görmezden geliniyor. Yazık ne diyelim.”

“Başta Bodrum Belediyesi’ne, eğer ilgilenmiyorsa da halka iş düşüyor. O denizden en çok onlar yararlanıyor, o deniz olmasaydı aç kalacaklardı, çoluk çocuk ekmeğini yiyorlar, yiyecekler. Gözü gibi bakması gereken onlar. Halk belediyenin kapısına dayanmalı, ama o bilinç nerede? Yarın o deniz kullanılamaz olup,  zenginler yeni Bodrumlara basıp gittiğinde, ah vah edecek, pis denizle baş başa kalacak, yiyecek balık bulamayacak, yine yerli halk. Oldum olası halkın, balıkçıların, çiftçilerin kendi yurdunu kirletmesini yada kirletene sessiz kalmasını anlayamadım.”

Bu haber toplam 277 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.