BODRUM'DA DENİZ ÇAYIRLARINI YOK EDECEK REZİDANS VE OTEL İNŞAATI

BODRUM'DA DENİZ ÇAYIRLARINI YOK EDECEK REZİDANS VE OTEL İNŞAATI
 HABER MÜDÜRÜ
-Türkiye Deniz Canlıları ve Deniz Yaşam Alanı Danışmanı ve bilim insanı Mert Gökalp, geçtiğimiz günlerde çektiği dron görüntüleri ve fotoğraflar eşliğinde sosyal medyada yayınladığı paylaşımda, Bodrum’un Turgutreis Mahallesi Ali Hoca Burnu’ndaki rezidans ve otel inşaatın doğal yaşama verebileceği zararları anlattı.

Türkiye Deniz Canlıları ve Deniz Yaşam Alanı Danışmanı, Magma Dergisi Fotoğrafçısı, film yapımcısı ve bilim insanı Mert Gökalp, geçtiğimiz günlerde çektiği dron görüntüleri ve fotoğraflar eşliğinde sosyal medyada yayınladığı paylaşımda, Bodrum’un Turgutreis Mahallesi Ali Hoca Burnu’ndaki söz konusu inşaatın verebileceği zararları paylaştı.

Gökalp, sosyal medya hesabından video ve fotoğraflarla birlikte yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:
"Turgutreis Ali Hoca Burnu Rezidans ve Otel İnşaatı. Bu inşaat 2 sene önce satılan arsa ile başlamıştı. İnşaatın arka kısımda kalan, kıyıya 100m mesafe yapı yasağı kanunu ile buralarda evini yapmayan evleri büyük madur etmiştir.
Turgutreis Ali Hoca Burnundaki inşaatın karada gerçekleştirdiği hoyrat ve alanın tamamını kullanarak gerçekleştirdiği inşaattan ve denizdeki kaçak iskeleden bahsetmiştik. Aca Ortaklığı”na ait inşaat çok seri bir şekilde deniz çayırları üzerine iskele çakmaktadır."

YETKİLİLERİ GÖREVE ÇAĞIRDI

Mert Gökalp, Herkesin gözü önündeki bu operasyonda 2 adet platform, bir adet vinç teknesinin çalıştığına işaret ederek"Deniz çayırlarının direk üzerine çakılan iskele demirleri ortadadır. Bu alan dokunulmamış önemli bir deniz çayırı habitatını kapsayan kıyı şeridiyle bölge için önemli bir ekolojik alandır. Deniz çayırları ve deniz çayırı ekosistemleri kanunlarla ve yasalarla Akdeniz genelinde ve ülkemizde koruma altındadır. Bu tarz eylemler suçtur ve cezai işlemlere tabidir. Yetkililerin gereğini yapmasını talep ediyoruz…"

Bu haber toplam 193 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.