Bodrum’daki yangın korkuttu

Bodrum’daki yangın korkuttu
Muğla’nın Bodrum ilçesinde bir yapı markette çıkan  uçak ve helikopterlerin müdahale ile kontrol altına alındı. Yangının elektrik panosundan çıktığı...

Muğla’nın Bodrum ilçesinde bir yapı markette çıkan  uçak ve helikopterlerin müdahale ile kontrol altına alındı. Yangının elektrik panosundan çıktığı tahmin ediliyor. Konacık Belediye Başkanı Mehmet Tosun “ Bodrum’u Allah korudu. Uçak ve helikopterler olmasaydı alevler yapı marketin yanında bulunan benzin istasyonuna sıçrardı” dedi.

İki helikopter üç uçak söndürdü

Bodrum’un Konacık beldesinde bir yapı markette çıkan yangın ilçede korkulu saatlerin yaşanmasına neden oldu. Yapı marketin yanında bulunan benzin istasyonu ve iş yerleri boşaltıldı. Yapı markette tiner kutularının patlaması paniği büyülttü. Alevlerin yükseldiği iş yerinin hemen yanında bulunan benzin istasyonuna alevlerin sıçramaması için büyük çaba sarf edildi. Muğla Orman Bölge Müdürlüğüne ait iki yangın söndürme helikopteri ile 3 yangın uçağı alevlere müdahale etti. Uçak ve helikopterlerden atılan su ve köpüklerle alevler yaklaşık 3 saat gibi zamanda kontrol altına alındı. Bu arada yangının çıkış nedeni konusunda da işçilerden farklı farklı yorumlar geldi. Bazı işçiler, içeride elektrik panosunun yanında kaynak çalışması yapıldığını, bu sırada sıçrayan kıvılcımlardan yangının çıktığını belirtirken, bir bölümü de arka tarafında bulunan yemekhane kısmından başladığını kundaklama olabileceğini ifade etti.

Konacık Belediye Başkanı Mehmet Tosun “yangının çıkış nedeninin henüz belirlenemedi. En büyük tesellinin can kaybı olmaması. Yangın sadece belde de değil, tüm Bodrum’da korku yarattı. Allah korudu ve can kaybı yaşamadık. Tüm imkanlar seferber edildi. Ancak yapı market olması nedeniyle kontrol altına almak güç oldu. Özelikle yan tarafındaki akaryakıt istasyonuna sıçramaması için herkes olağanüstü çaba gösterdi. Uçak ve helikopterlerin müdahalesi büyük bir faciayı önledi" dedi.

Bu haber toplam 425 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.