Çanakkale Şehitleri Anıldı

Çanakkale Şehitleri Anıldı
Törenler Şehitler Anıtına çelenk konması ile başladı. Şehitler Anıtında Muğla Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet...

Törenler Şehitler Anıtına çelenk konması ile başladı. Şehitler Anıtında Muğla Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Akkuş yaptığı konuşmada, “2002 tarihinden bu yana Şehit Günü olarak da ilave edilen bu müstesna günde mukaddes vatanımız ve kutsal değerlerimiz için canlarını seve seve feda eden şehitlerimizi tekrar minnet ve şükran duygularımız ile yad etmek için bir araya geldik. Ülkemizin bağımsızlığı, bütünlüğü, Cumhuriyetimiz ve kutsal değerler uğruna canlarını hiçe sayarak ölüme koşan ülkemizin dört bir köşesinde görevini yapmanın huzuru içinde yatan askerinden, polisine, öğretmeninden sivil memuruna, kısacası şehitlik mertebesine ulaşan bütün şehitlerimize ve ebediye intikal etmiş gazilerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Bizler üç kıtada at koşturup kılıç sallayarak zaferden zafere koşmuş vatanını, bayrağını ve milletini canından aziz bilip göğsünü düşmanlara siper eden aziz şehitlerimiz ve gazilerimizin çocukları ve torunlarıyız. Tarihimizde her savaşın ayrı bir önemi ve manevi bir değeri vardır. Fakat Çanakkale savaşlarının başlangıcı, gelişimi ve sonuçları ile bizim yerimizde ayrı bir önemi vardır” dedi.

Şehitler Anıtı’nda anıt özel defterini imzalayan Vali Amir Çiçek, anıt şeref defterine, “Aziz şehitlerimiz., Çanakkale zaferinin 101. Yıldönümünde ve 18 Mart Şehitleri Anma gününde saygı ve minnet ile huzurundayız. Milli mücadelenin ilk ateşinin yakıldığı şanlı zaferler ile birlik ve beraberlik duyguları perçinlenmiş, aynı duygular ile Ay-Yıldız toplanan milletimiz siz aziz şehitlerimiz sayesinde bir destana şahitlik etmiştir. Vatanımızın bölünmez bütünlüğünü korumak için feda ettiğiniz canlarınız için minnettâr olduğumuzu bir kez daha dile getirmek isterim. ‘Çanakkale Geçilmez’ sözünü tarihimize altın harflerle yazan başta Ulu önder Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere vatanı uğuruna canlarını feda eden aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi sevgi, minnet ve şükran ile anıyorum” dedi. Şehitler Anıtı’nda düzenlenen törenin ardından eski ve yeni şehir mezarlıklarında ebedi istirahatgâhlarında yatan şehitlerin mezarları ziyaret edildi. Şehitlerin mezarlarına protokol tarafından kırmızı karanfiller bırakılırken, Muğla Müftüsü Abdurrahman Koçak tarafından şehit için dualar okundu.

Tören, Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencilerinin hazırladığı ‘Çanakkale Oratoryosu ve Drama Sunumu’ ile sona ermesiyle birlikte, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüyle Valiliğin ev sahipli çerçevesinde Muğla Öğretmen evinde Şehit aileleri ile protokol yemekte bir araya geldi.

HABER MERKEZİ

Bu haber toplam 842 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.