Cedit Köyü Kültürüne Sahip Çıkıyor

Cedit Köyü Kültürüne Sahip Çıkıyor
Cedit Köyü Kültür ve Dayanışma Derneğinin bu yıl ikincisini düzenlediği kültür şenliği Yeniköy’de gerçekleştirildi. MUTSO’nun da destek verdiği...

Cedit Köyü Kültür ve Dayanışma Derneğinin bu yıl ikincisini düzenlediği kültür şenliği Yeniköy’de gerçekleştirildi. MUTSO’nun da destek verdiği şenlik oldukça renkli görüntülere sahne oldu.

Cedit Köyü Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından hazırlanan, Muğla Büyükşehir Belediyesi, Menteşe Belediyesi ve Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) destekleriyle düzenlenen Cedit Köyü İkinci Kültür Şenliği 10 Eylül Pazar günü köy halkının geniş katılımıyla yapıldı. Bu sene ikincisi düzenlenen şenlikte CHP Muğla Milletvekili Nurettin Demir, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, MUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Karakuş, Muğla Yörük Obaları Derneği Başkanı Orhan Akçan hazır bulundu.

Şenliğin açılış konuşmasını yapan Dernek Başkanı Erdinç Bilgen derneğin kuruluş amacı ve çalışmaları hakkında bilgiler vererek emeği geçen herkese teşekkür etti.  Bilgen’in ardından kürsüye davet edilen MUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Karakuş, şunları kaydetti: “İkinci Cedit Kültür Şenliğine hoş geldiniz. Ben öncelikle Dernek Yönetimini kutluyorum. Gerçekten isteyince neler yapılabileceğini burada çok açıklıkla görebiliyoruz. Derneği ilk kurduklarında geldikleri zaman daha yeni başlayıp hevesleri olduğunu gördüğümüzde bizde Muğla Ticaret ve Sanayi Odası olarak gereken her türlü desteği verme sözü verdik. İki yıldır bu sözümüzü tutuyor ve gereken desteği sağlıyoruz. Ama en önemlisi TOBB Fen Lisesinin Yeniköy’de yapılmasıydı.  Bu konuda bizlerin hiç aklında yokken, Fen Lisesinin Yeniköy’e yapılmasını talep ettiler. Bizde gerekli çalışmayı yaptık ve Milli Eğitim Müdürlüğünden eski ilkokul arsasını alarak Fen Lisesini Yeniköy’e kazandırmış olduk. İnşallah önümüzdeki yıldan itibaren Yeniköy’de ikinci bir okulumuz olacak.”

Açılış konuşmalarının ardından şenlik kapsamında Zeybek gösterisi, Eyüp Girgin Zurna Resitali, Salsa Gösterileri gerçekleştirildi. Son olarak sahneye çıkan Tolga Çandar Yeniköy halkına konser verdi.

Bu haber toplam 1255 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.