Çevre Müdürlüğü ekipleri Akyaka’da denetimde: 4 tekne tahliye edildi

Çevre Müdürlüğü ekipleri Akyaka’da denetimde: 4 tekne tahliye edildi
 HABER MÜDÜRÜ
Muğla Çevre Şehircilik ve İlklim Değişikliği Müdürlüğü ekiplerince Akyaka’da Jandarma ve Ula Belediyesi ekiplerinin katılımıyla denetim yapıldı.

Muğla Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğü Tabiat Varlıklarını Koruma 2 Nolu Şube Müdürlüğü personelleri Ahmet Yılmaz ve Özer Çoban, Ula Kaymakamlığı, Marmaris Liman Başkanlığı, Akyaka Jandarma Komutanlığı, Ören Sahil Güvenlik Komutanlığı ve Ula Belediye Başkanlığı personelleri ile birlikte denetimlerde bulundular.
Gökova Özel Çevre Koruma Bölgesinde yer alan Akyaka Mendirek Alanında, Akyaka Kadın Azmağı ve Gökova Özel Çevre Koruma Bölgesinin biyolojik çeşitlilik ve çevre değerlerinin korunması ve mevcut çevre sorunlarının giderilmesi amacıyla yapılan denetimlerde Akyaka Kadın Azmağı ve Çevresinin Koruma-Kullanma Usul ve Esaslarına aykırı şekilde izinsiz bağlama yaptığı tespit edilen 4 teknenin tahliyesi sağlandığı öğrenildi.
Motor arızası ve kaptanlarına ulaşılamayan 7 adet teknenin tahliyesi için 03.05.2024 tarihine kadar süre verilmiş olup bu süre sonunda tahliyesi yapılmayan teknelerin Azmak Denetim Komisyonu tarafından tahliyesi sağlanacağı bildirildi.

Bu haber toplam 97 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.