CHP 92 YAŞINDA...

CHP 92 YAŞINDA...
MUSTAFA İNCİ Muğla Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanlığı yaşanan terör olay dolayısıyla partilerinin kuruşunun 92’inci yıl kutlamalarını iptal...

MUSTAFA İNCİ Muğla Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanlığı yaşanan terör olay dolayısıyla partilerinin kuruşunun 92’inci yıl kutlamalarını iptal etti.   CHP Muğla İl Yönetimi Atatürk anıtına çelenk koyarken, terör olayları ve şehit haberleri nedeniyle kutlamaların iptal edildiği açıklandı.

Menteşe Cumhuriyet Meydanında Atatürk anıtına çelenk koyma törenine İl Başkanı Mürsel Alban Milletvekili Nurettin Demir, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Menteşe İlçe Başkanı Erkan Aydın, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, kadın ve gençlik kolları ile partililer katıldı.CHP Muğla İl Başkanlığından yapılan açıklamada  “Cumhuriyet halk Partisi, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucu ve en köklü partisidir. 1923 yılından itibaren Türkiye Cumhuriyeti’nde özgürlükleri, demokrasiyi insan haklarını, kadın erkek eşitliğini, sosyal demokrat hukuk devletini, yargı bağımsızlığını, çağdaşlaşmayı savunan bir partidir. Türkiye Cumhuriyeti ile yaşıt olan Cumhuriyet Halk Partisi, 92 yıllık siyasi hayatında birçok siyasi parti ile demokrasi mücadelesi vermiş, rakipleri siyasetten silinmesine rağmen varlığını, çizgisini korumuştur. Son günlerde artan terör olayları ülkemizin huzurunu bozmakta, her gün gelen acı haberler ile sarsılmaktayız. Siyasi belirsizlik ve ülkeyi kaos ortamına sürüklemeye çalışan açıklamalar yapılmakta, Türk milletinin sabrı sınanmaktadır. Oysa, bugünlerde her zamankinden daha çok birlik, beraberlik ve kardeşçe yaşamaya ihtiyacımız vardır. Cumhuriyet Halk Partisi’nin kuruluşunun 92. Yılında Türkiye Cumhuriyeti ve Cumhuriyet Halk Partisi’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü saygı ve minnetle anıyor, vatanımızın bölünmez bütünlüğü için canlarını feda eden tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine başsağlığı diliyoruz” dedi.

Provokasyonlara dikkat

Açıklama sonrası gazetecilerin sorusu üzerine CHP’nin teröre tepki eylemlerine neden katılmadıklarını açıklayan İl Başkanı Mürsel Alban, “Genel Başkanımızın bu konuda talimatları var. Bu tür eylemler provokasyona açık eylemlerdir. Bugünlerde bu tür provokasyonların birlik ve birleştirici olmaktan daha çok ayrıştırıcı olacağını düşünüyoruz. Vatandaşlarımızın bu tür provokasyonlara gelmemesini istiyoruz” dedi.

Bu haber toplam 437 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.