CHP’li vekiller: Masadan AKP kaçtı

CHP’li vekiller: Masadan AKP kaçtı
MUSTAFA İNCİ CHP Genel Merkezi 7 Haziran seçimleri sonrasında koalisyon görüşmeleriyle ilgi yaşananları Muğla’da anlatmak üzere Adana Milletvekili Elif...

MUSTAFA İNCİ CHP Genel Merkezi 7 Haziran seçimleri sonrasında koalisyon görüşmeleriyle ilgi yaşananları Muğla’da anlatmak üzere Adana Milletvekili Elif Doğan Türkmen ve Gaziantep Milletvekili Mehmet Şeker’i Muğla’ya gönderdi.

CHP Muğla İl Başkanlığının düzenlediği organizasyona  CHP Muğla İl Başkanı Mürsel Alban, CHP Muğla Milletvekili Akın Üstündağ, CHP Adana Milletvekili Elif Doğan, CHP Gaziantep Milletvekili Mehmet Şeker, CHP Merkez İlçe Başkanı Erkan Aydın ve Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün Katıldı.

CHP Muğla Milletvekili Akın Üstündağ “7 Haziran seçimleri ülke için yeni bir dönemin işaretiydi. Halkın iradesi yüksek oranda meclise yansıdı. Ancak Cumhurbaşkanı siyasi emellerini düşünerek meclisi çalıştırmadı.  CHP olarak seçmenin sandıkta bize verdiği görevi yerine getirdik.Koalisyon görüşmeleri sırasında gerçek anlamda CHP’ye koalisyon teklifi sunulmadı.32 günlük süreçte sadece CHP’nin görüşlerini aldılar. AKP bu süreçte hükümeti kuramadı. Cumhurbaşkanı ikinci en fazla oya sahip olan CHP’ye hükümeti kurma yetkisi vermedi. Bu anayasal bir suçtur” dedi.

CHP Adana Milletvekili Elif Doğan Türmen “ 7 Haziran seçimlerinde seçmen Türkiye’yi birlikte yönetin dedi. CHP, MHP ve HDP’nin 7 Haziran seçimlerinde gerek ekonomik gerekse yolsuzluklar konusunda söylemleri birbirine yakındı. Geniş tabanlı bir hükümet kuralım. Bu hükümetin de Başbakanı Devlet Bahçeli olsun dedik. Ancak Bahçeli bu talebi geri çevirdi.AKP ile yapılan görüşmelerde 32 gün boyunca AKP masadan kalkın partinin CHP olması için elinden geleni yaptı.  Ancak koalisyon görüşmelerinde masadan kalkan AKP oldu.  Türkiye AKP’nin koalisyon  masasından kaçtığını öğrenmiş oldu” dedi.

CHP Gaziantep Milletvekili Mehmet Şeker “ Gerekirse papaz kıyafeti giyerim diyen bir insandan bir şey olmaz. Şehidine dahi saygısı olmayan bir insanın kimseye saygısı olmaz.  Derleme toplama insanlardan hükümet olmaz.  1 Kasım seçimlerinin olup olmayacağı bile henüz kesin değil. Benim şüphelerim var. Ülkede terör almış başını yürümüş. Biz Gaziantep’te akşam saat 21.00’dan itibaren sokağa çıkmaya korkar olduk. Terörün olduğu bir yerde seçim güvenliğini nasıl sağlayacaklar merak ediyorum. Bir doktor olarak şunu söyleyebilirim Cumhurbaşkanın ruh sağlığı hiç yerinde gözükmüyor” dedi.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün “ 1,5 yıl içerisinde ilk önce yerel seçimler, ardından Cumhurbaşkanlığı seçimi ve son olarak milletvekilliği seçimi yaşadık. Şimdi 1 Kasım tarihinde bir milletvekilliği seçimi daha yaşayacağız. Vatandaşın tercihine herkes saygı duymalı. 1 Kasım seçimlerinde de vatandaşlarımızın sandık tercihine insan saygı duymalı diye düşünüyorum” dedi.

Bu haber toplam 491 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.