Çocuklar sıcak havaya rağmen sokaktaydı

Çocuklar sıcak havaya rağmen sokaktaydı
Muğla’da Coronavirüs salgını kapsamında alınan önlemler nedeniyle sokağa çıkmaları kısıtlanan 14 yaş altı çocuklar istisna uygulanması kapsamında...

Muğla’da Coronavirüs salgını kapsamında alınan önlemler nedeniyle sokağa çıkmaları kısıtlanan 14 yaş altı çocuklar istisna uygulanması kapsamında ikinci kez sokağa çıktı. Sıcak havaya rağmen park ve sokaklara akın eden çocuklar, dışarıdaki kısıtlı saatlerini dolu dolu geçirdi.

Sinem Karakaya

Muğla’da 0-14 yaş arasındaki çocuklar ikinci kez 4 saatlik sokağa çıkma izninin başlamasıyla parklara akın etti. Aileleriyle birlikte parklara akın eden 14 yaş altı çocuklar, maskeleriyle birlikte oyun alanlarında renkli görüntüler oluşturdu. Sıcak havaya rağmen parkları ve sokakları dolduran çocuklar, ebeveynleriyle birlikte dışarda vakit geçirmenin keyfini çıkardı.

Bazı çocuklar arkadaşlarıyla birlikte bisiklet binerken, bazı çocuklar parklarda oyun oynadı. Bazıları da sıcak havada dondurma yemenin keyfine vardı.

Güzel havanın tadını çıkardığını söyleyen Ceylin Sezgin, “Evde kaldığım günler çok sıkılıyorum. Etkinlikler yapmaya çalışıyorum. Kendimi yemeğe verdim. Çarşamba günleri iyi oluyor bizim için. Hem hava almış oluyoruz hem de rahatlıyoruz. Hava alıyoruz” dedi.

Çocuklar sıcak havaya rağmen sokaktaydı

Dışarı çıkmayı iple çekerek beklediğini söyleyen Feryal Çınar ise , “Evde çok sıkılıyoruz. Bende kendimi yemeğe verdim son zamanlarda. Çarşamba günleri sokağa çıktığımda çok heyecanlı oluyorum böyle yerimde duramıyorum. Dışarı çıkmamız için belli bir saatler var ama sıcağa denk geliyor. Akşam saatlerinde çıksak daha güzel olurdu. Dışarı çıkacağımız günleri iple çekiyorum. Ramazan Bayramı’nda tekrar yasak var. Bu beni üzdü. Sevdiklerimizin yanına gidip, büyüklerimizin ellerini öpemeyeceğiz. Yapacak bir şey yok ama sağlığımız daha önemli” dedi.

Kuzenleriyle dışarıda güzel vakit geçirdiğini söyleyen Umut Köse, “Evde kalınca yapacak bir şey bulamıyorum artık. Ödevler ve oyunlar bir yere kadar oluyor. Sürekli evde olduğumuz için yemeğe çok sardım bu aralar. Dışarı çıkacağımız gün kuzenlerimizle sözleşip çıkıyoruz. Güzel vakit geçiriyoruz birlikte. Yasağın kalmasını tüm çocuklar olarak dört gözle bekliyoruz” şeklinde konuştu.

Bu haber toplam 508 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.