Datça Fark Yaratmaya Devam Ediyor

Datça Fark Yaratmaya Devam Ediyor
Yaz – Kış birbirinden güzel organizasyonlara ev sahipliği yapan yarımada Datça, bu yıl ilk kez düzenlenecek olan Datça Badem Çiçeği Festivali ile şenlenmeye hazırlanıyor.Datça, bu yıl ilk kez düzenlenecek olan ‘Datça Badem...

Yaz – Kış birbirinden güzel organizasyonlara ev sahipliği yapan yarımada Datça, bu yıl ilk kez düzenlenecek olan Datça Badem Çiçeği Festivali ile şenlenmeye hazırlanıyor.

Datça, bu yıl ilk kez düzenlenecek olan ‘Datça Badem Çiçeği Festivali’ne ev sahipliği yapacak. Datça Belediyesi ile Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO)’nın desteği ve yerli halkın emeğiyle 16-18 Şubat tarihleri arasında üç gün süreyle gerçekleştirilecek olan Datça Badem Çiçeği Festivali, Datça’yı doya doya gezmek, doğayla bütünleşmek ve yöreye has lezzetleri tatmak  isteyenlere fırsat yaratacak.

Festivale ilişkin açıklamalarda bulunan MUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Karakuş şunları kaydetti: “Muğla Ticaret ve Sanayi Odası olarak ilimizde turizmin 12 aya yayılması ve turizmci esnafımızın 7- 8 ayı ölü sezon olarak geçirmemesi için, Odamıza bağlı tüm ilçelerimizde, düzenlenen etkinlikleri destekliyoruz. Alternatif turizm olarak adlandırdığımız yürüyüş, koşu, yüzme, triatlon gibi spor aktiviteleri ve yöresel kültür ve şenlikler ile ilçelerimize Türkiye’nin her yerinden konuklarımız geliyor. Hem misafirlerimiz ilimizin güzellikleri ile tanışıyor hem de esnafımız ekonomik açıdan daha hareketli günler geçiriyor. Bu kapsamda her yıl yüzme ve koşu maratonu, film festivali gibi farklı organizasyonlara ev sahipliği yapan Datça, bu yıl ilkini düzenleyeceği Badem Çiçeği Festivaline ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. İlçenin farklı alanlarında kurulacak panayır alanlarıyla, festival coşkusunun tüm yarımadaya yayılması planlanıyor. Üç gün sürecek bu coşkuya ortak olmak isteyen herkesi 16-18 Şubat tarihlerinde Datça’ya bekliyoruz.”

Kurulacak olan panayır alanlarında, badem ürünleri satışından yöresel yemeklere, doğal üretim workshoplarından Datça’da üretilen el işi takı ve hediyelik ürünlere, yöreye has dans gösterilerinden müzik dinletilerine pek çok etkinlik düzenlenecek.

Ayrıca ziyaretçilerin tercihlerine göre katılabilecekleri badem çiçeği fotoğraf turu, doğa yürüyüşü, Knidos ve Eski Datça gezileri, şarap tadımı, fotoğraf yarışması gibi etkinlikler de festival programı arasında yer alıyor.

Festival ile ilgili detaylar için www.bademcicegifestivali.com sitesini ve sosyal medya hesaplarını ziyaret edebilirsiniz.

Bu haber toplam 848 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.