Devrim yeniden başkan seçildi

Devrim yeniden başkan seçildi
Milas Esnaf ve Sanatkârlar Odası, 19. Olağan Genel Kurul Toplantısını yoğun katılımla gerçekleştirdi. Tek listeyle seçime giren mevcut Başkan Devrim, üyelerin güvenoyunu alarak yeniden başkan seçildi.Mevcut Oda Başkanı Celal...

Milas Esnaf ve Sanatkârlar Odası, 19. Olağan Genel Kurul Toplantısını yoğun katılımla gerçekleştirdi. Tek listeyle seçime giren mevcut Başkan Devrim, üyelerin güvenoyunu alarak yeniden başkan seçildi.

Mevcut Oda Başkanı Celal Devrim’in açılış konuşmasıyla başlayan kongreye; Milas Belediyesi Başkanı Muhammet Tokat, STK temsilcileri, ilçedeki oda başkanları, siyasi parti temsilcileri, gaziler, muhtarlar ve çok sayıda üye katıldı.

Zeytin Dalı Harekâtı’nda görev alan askerlere güç ve başarı dileyen, operasyonda şehit olan askerlere Allah’tan rahmet, yaralı askerlere acil şifalar dileyerek açılış konuşmasına başlayan Başkan Celal Devrim, “1988 yılında başlayan serüvenim, dönem içerisinde hep farklı koltuklara yakıştırılan birisi olarak devam etti. Önce Kırcağız köyündeki halkım sonra değerli üyelerim bu koltuğu bana layık gördüler ve 12 yıldır başkanlık görevimi azimli ve doğru bir şekilde yerine getirmenin gayreti içerisindeyim. Sizlerden aldığım güçle inşallah önümüzdeki dönemde aynı duyguyla, heyecanla sizlere hizmet etmeye kararlı bir şekilde devam edeceğim. Ben Esnaf Sanatkârlar Odası’nın her bireyini ailem olarak görüyorum. Bu ailenin komutanı değil askeri olarak çalışmaya devam edeceğim. Kongremize katılan herkese teşekkür ederim, kongremizin esnafımıza Milas’ımıza hayırlı olmasını dilerim.” dedi.

Açılış konuşmasının ardından divan heyeti belirlendi. Divan Başkanlığı’na, Hüsamettin Karaşahin, divan başkan vekilliğine Esendal Kozak, divan üyeliklerine; Himmet Dönmez, Bülent Zorlu, Ahmet Erdoğan getirildi.

Yönetim kurulunun 4 yıllık süreçte gerçekleştirdiği faaliyetlere ilişkin bir konuşma yapan Devrim, iyi günde kötü günde üyelerin yanlarında olmaya çalıştıklarını ifade ettikten sonra şunları kaydetti: “Üyelerimizin sorunları, zor günleri, sevinçli günleri oldu. Yönetim kurulumuzla, ailemle her zaman üyelerimizin yanlarında olmaya çalıştık. İstihdama katkı sağlamak amacıyla girişimcilik kursları açtık. Bu kurslardan bazılarını KOSGEB işbirliğinde açtık. Ben KOSGEB müdürlerimize çok teşekkür ediyorum. Baharlı Sanayimizde bazı sıkıntılar var. Bu problemlerin çözümü için Milas Belediyesi Başkanımız Muhammet Tokat ile görüştük. İlgili mercilere dilekçeler yazarak, üyelerimiz için mücadele verdik. Şuan çok atıl vaziyette acilen kooperatif statüsünden çıkması lazım. Onun için burada yaşanan sıkıntıları biliyorum ve özellikle sıkıntılar üzerinde basa basa duruyorum. Tabili tuhafiye pazarımızda sorunlar bitmiyor. Milas tarih ve kültür başkenti olduğu için her istediğimizi yapamıyoruz. Onun için Büyükşehir Yasası’ndan kaynaklanan sıkıntılar oldu. Sorunları dilekçelerle bildiriyoruz. Tuhafiye pazarından ikiye bölünmüşlük hissedildi. Bunu kabullenemezdim. Kaymakamlığımızda yaptığımız toplantıda emniyetimizden asayiş anlamında yardım istedim. Değerli arkadaşlarım 40 yıllık Emek Mahallesi’ndeki sanayimizde şikâyetler var. Kesilen cezalar ver bu anlamda üyelerimizi bilgilendiren toplantılar yaptık, komisyonlar kurduk. Bizler yeni kanunlardan, yasalardan sitelere ulaşmaya çalıştığımızda mesaj attığımızda lütfen ciddiye alın. Bizler sizin vermiş olduğunuz görevleri layıkıyla yapmaya çalıştık. Emek Mahallesi’nde sağlık kabini irtibat büromuz var. Normalde teftiş ederim, raporlar alırım. Geçen dönemde de 8 bin kusur üyemize ücretsiz sağlık hizmeti vermişiz. Bu senede bu rakamlar hemen hemen aynıdır. 4 yılda 8 bin 500 kişiye hizmet etmişiz. Hijyen kurslarımızdan, girişimcilik kurslarımızdan hiçbir zaman ücret almadık. Sizleri temsil ederken her şeyime dikkat etmeye çalışıyorum. Sosyal tesis için sizlerden topladığımız aidatlarla bir yer satın aldık. Bu araziyi alırken 19-20 varisten toparladık. Avukatımız aracılığıyla alışveriş yapıldı. Allah nasip ederse yavaş yavaş inşaata başlayacağız.”

Bu haber toplam 858 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.