Milas Kıyıkışlacık’ta Yat Limanı Projesi halka sorulacak

Milas Kıyıkışlacık’ta Yat Limanı Projesi halka sorulacak
 YAZI İŞLERİ MÜDÜRÜ
Muğla’nın Milas İlçesi Kıyıkışlacık Mahallesi, Tahtakoz Mevkii’nde Temel Abdik tarafından yapılması planlanan “Yat Limanı Projesi”nin Halkın Katılım Toplantısı 28 Mayıs’ta yapılacak.

Muğla’nın Milas İlçesi Kıyıkışlacık Mahallesi, Tahtakoz Mevkii’nde Temel Abdik tarafından “Yat Limanı Projesi”nin gerçekleştirilmesi planlanıyor. Proje kapsamında herhangi bir dip tarama çalışmasının yapılmayacağı bilgisine yer verildi.

Söz konusu projeye ilişkin, halkı proje hakkında bilgilendirmek, görüş ve önerilerini almak amacıyla ÇED Yönetmeliğinin 9. maddesi gereğince 28 Mayıs’ta Halkın Katılım Toplantısı düzenlenecek.

ÇED dosyasında yer alan bilgilere göre; proje kapsamında kazıklı platform alanı, parseller ve yat limanı alanı, yüzer iskeleler, yüzer dalgakıran (ana ve tali), travel lift ve çekek yeri yapılması planlanıyor. Yatçıların kullanımı için 1 adet ana yüzer dalgakıran, 1 adet tali yüzer dalgakıran, 3 adet yüzer parmak iskele bulunacak.

Proje bedelini inşaat imalatları, mekanik tesisat ve elektrik tesisatı gibi kalemler oluşturmakta olup toplamda 481 milyon 296 bin 700 TL olarak belirlendi.

Proje alanının kıyı kenar çizgisinin deniz tarafındaki alanlar devletin hüküm ve tasarrufu altında olup; gerekli izin Milli Emlak Genel Müdürlüğü’nden alınacak. Kıyı kenar çizgisinin kara tarafında alanlar proje sahibinin mülkiyetinde.

Milli Parklar Kanunu’nun 2 nci maddesinde tanımlanan ve anılan Kanunun 3 üncü maddesi uyarınca belirlenen "Milli Parklar", "Tabiat Parkları", "Tabiat Anıtları" ve "Tabiat Koruma Alanları”ndan proje alanına yaklaşık 7,15 km mesafede Sırtlandağı Halep Çamı Tabiatı Koruma Alanı bulunuyor.

Bu haber toplam 4191 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum