'Doğuma Hazırlık Eğitimi' verildi

'Doğuma Hazırlık Eğitimi' verildi
Geçtiğimiz ay hizmet vermeye başlayan Özgü Kadın Hastalıkları ve Doğum Kliniği'nde Doğuma Hazırlık Eğitimleri başladı. Muğla'da bir ilk olarak düzenlenen...

Geçtiğimiz ay hizmet vermeye başlayan Özgü Kadın Hastalıkları ve Doğum Kliniği'nde Doğuma Hazırlık Eğitimleri başladı. Muğla'da bir ilk olarak düzenlenen ve büyük ilgi gören 'Doğuma Hazırlık Eğitimi'nin ikincisi gerçekleşti.

Haber Merkezi

Muğla’da kadın olarak ilk Kadın Hastalıkları ve Doğum Polikliniğini faaliyete geçiren Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Özgü Çelikkol Güngördük yeni kliniğinde Doğuma Hazırlık Eğitimlerine başladı. Klinikte, Muğla'da bir ilk olarak düzenlenen ve büyük ilgi gören eğitimin ikincisi gerçekleşti.

Covid-19 tedbirleri kapsamında sınırlı sayıda kontenjanla gerçekleşen eğitimde Dr. Çelikkol Güngördük'e Doğum Psikoloğu Gamze Bağcı Çer ve Özel Ebe İrem Uysal eşlik etti.

Eğitimde doğum, doğumda etkili hormonlar, doğumu kolaylaştıran aktif pozisyonlar, doğumda rahatlatıcı ilaç dışı teknikler, doğumda babanın rolü ve görevi, uygun doğum ortamı nasıl olmalı, suda doğum ve bebekle güvenli bağlanma konularında anne-baba adaylarına ışık tutan önemli bilgiler verildi. Aynı zamanda nefes ve gevşeme egzersizleriyle birlikte doğum canlandırmaları ve çeşitli oyunlar ile bilgiler pekiştirildi.

Menteşe Üntaş Rezidans'taki yeni kliniğinde hastalarını ağırlayan Dr.Çelikkol Güngördük "Muğla'da doğuma hazırlık eğitimlerinde öncü isim olmaktan dolayı çok mutluyum. Bu konuda bölgedeki büyük bir ihtiyacı giderdiğime inanıyorum. Talepler ve sonrasında aldığımız geri dönüşler bizi hep bir adım daha ileri taşıyor ve motivasyonumuzu arttırıyor. Yoğun ilgi üzerine doğuma hazırlık eğitimlerine devam ediyor ve bir sonraki oturumu açık alanda yapmayı planlıyoruz" dedi.

Suda Doğum uygulamasının da mutlaka değerlendirilmesi gerektiğinin altını çizen Dr.Çelikkol Güngördük, "Suda Doğum" hizmeti ile gebelerimize daha rahat ve gevşemiş bir doğum avantajı sunuyoruz" dedi.

Bu haber toplam 692 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.