Düşürülen İYİ Parti İl Başkanı Şekerdağ: “Ergun’u Milletvekili yapma partisi kurulmuştur”

Düşürülen İYİ Parti İl Başkanı Şekerdağ:  “Ergun’u Milletvekili yapma partisi kurulmuştur”
İYİ Parti Muğla İl Başkanlığı’nda, partisinin aldığı ihraç kararı mahkemece iptal edilen İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ'ın ziyaret edeceğini açıklaması üzerine istifalar yaşandı. 62 kişiden oluşan İl...

İYİ Parti Muğla İl Başkanlığı’nda, partisinin aldığı ihraç kararı mahkemece iptal edilen İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ'ın ziyaret edeceğini açıklaması üzerine istifalar yaşandı. 62 kişiden oluşan İl Başkanlığı Yönetim Kurulu’ndan 51 isim istifa ettiği ileri sürüldü. İstifalar üzerine İl Başkanı İncilay Gezgin Şekerdağ'ın yönetimi düştü, parti binasının kilidi değiştirildi. Sınırsızlık Meydanı’nda Milletvekili Ümit Özdağ ile birlikte basın açıklaması yapan Şekerdağ, “Şuan itibariyle Muğla’da İYİ Parti Metin Ergun’a biat eden teşkilat üyelerince kapatılmış olup, yerime Metin Ergun’u vekil yapma partisi kurulmuştur” dedi.

Sinem Korkmaz

İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ’ın İYİ Parti’den ihracına yönelik imzalarda, imza vermeyen tek yönetim, İYİ Parti Muğla İl Yönetimi oldu. Yapılan ihraç istemi mahkeme tarafından reddedildi. Partiden ihracı istenen Ümit Özdağ'ın İYİ Parti Muğla il yönetimini ziyaret etmek istemesi üzerine, il yönetiminden olumlu cevap gelince verilen karar doğrultusunda İYİ Parti Muğla İl Yönetimi düşürüldü. İYİ Parti Muğla İl Başkanı İncilay Gezgin Şekerdağ yaptığı açıklamada,  mahkeme sonuçlanmadan imza vermediğini söylerken, tek imza vermeyen il oldukları için Ümit Özdağ’ın ziyarete gelmek istemesiyle olayların meydana geldiğini söyledi.

Muğla’ya gelen Ümit Özdağ, İncilay Gezgin Şekerdağ ile birlikte Menteşe Sınırsızlık Meydanında açıklamalarda bulundu.

“WHATSAPP ÜZERİNDEN ‘BİTTİ’ DEDİLER”

Kendisinden habersiz parti kilidinin dahi değiştiğini söyleyen İncilay Gezgin Şekerdağ, “Türkiye’de mahkeme kararı beklenilsin diyen tek il başkanıyım. Bu sebeple Ümit Özdağ bize teşekkür etmeye gelecekti çünkü mahkemeye intikal etmiş bir konu hakkında yorum yapmayan tek kişiyim. Ümit hocamın yerine şuan genel merkezde Teşkilat Başkanı Koray Aydın olsaydı, aynı bu olayla karşılaşsaydı ya da her hangi bir İYİ Partili olsaydı da tavrım aynı olurdu. Ben hakim değilim. Karar en önemli karardır. O sonuç ne çıkarsa başımın üstünde bir karar. Sabah bana Whatsapp üzerinden ‘Bitti. İl yönetim kurulu üyeleriniz istifa etti yönetiminiz düştü’ dediler.  Sekreter beni aradı ‘apar topar geldiler kapının kilidini değiştirdiler’ dedi. Bana tebligatı Whatsapp üzerinden fotoğraf olarak yolladılar. Koray Aydın İYİ Parti teşkilat başkanı diyor ki, ‘Muğla İl başkanımızın yönetim kurulu ile istişare etmeden tek başına aldığı kararları protesto eden kedisiyle çalışmak istemeyen belli il yönetim kurulu üyesi görevden istifa etmiştir. İstifalar genel merkezimize ulaşmıştır’ burada birçok şey var. Yönetim kurulu kararı istemediler. Hatta ben atacağım imzayı ilçe başkanlarını sordum diye telefonda Muğla Milletvekili Metin Ergunla tartıştım.  Ümit Özdağ buraya gelemez diye, Metin Ergun kendine biat eden teşkilat üyelerini istifa ettirdi. Benim başkanlığımı düşürdü. Partinin kilidini değiştirmiş. Şuan itibariyle Muğla’da İYİ Parti’yi Metin Ergun’a biat eden teşkilat üyelerince kapatılmış olup, yerime Metin Ergun’u vekil yapma partisi kurulmuştur. Tüm Muğlalı hemşerilerime hayırlı olsun. Siyasete vekil veya belediye başkanı olmak için girmedim. Gençler için yaşanabilir bir Türkiye için girdim.” dedi.

“KENDİSİNİ ZİYARET ETMEMDEN DOLAYI BUGÜN GÖREVDEN ALINDI”

Verilen yanlış karardan dönülmesi gerektiğini söyleyen Milletvekili Ümit Özdağ, “Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde yapmış olduğum basın toplantısında ifade ettiğim gibi İncilay Başkanıma teşekkür etmek, demokrasi ve hukuk devleti doğrultusunca tavır alması noktasında şükranlarımı iletmek için kendisini ziyaret edeceğimi dile getirmiştim. Ben mecliste basın toplantısı yaparken, kendisi beni aramış. Telefonum sessizdeydi, kendisine cevap veremedim. Eğer telefonu açsaydım bana görevden alındığını ifade edecekmiş. Sonrasında öğrendiğimde çok üzüldüm. Çünkü, sayın başkan sadece benim kendisini ziyaret etmemden dolayı bugün görevden alındı. Eğer gelmeseydim ziyaret etmeye, teşekküre muhtemelen bu görevden alınma biraz gecikecekti ama yine gerçekleşecekti. Oysa İYİ Parti hukuk devleti talep edenlerin, daha fazla demokrasi talep edenlerin, parlamenter düzen talep edenlerin, demokrasiyi yaşamak ve yaşatmak isteyenlerin kurduğu bir partidir. Türk halkına da bu söz vermiştir. Bu sözün arkasında duran bir il başkanımız görevden alınıştır. İYİ Parti’nin kurucusu olarak, Milletvekili olarak kabullenmiyor ve içime sindirmiyorum. İYİ Parti tabanının yüzde 99.9 9’unun da kabul etmediğinden de eminim. Umarım Sayın Genel Başkan müdahale ederek bu yanlış kararı en kısa zamanda düzeltir. Şuanda sizlerin önünde sayın başkanıma teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Bu haber toplam 348 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.