“Engellilere her alanda pozitif ayrımcılık tanınmalı”

“Engellilere her alanda pozitif ayrımcılık tanınmalı”
Muğla’nın Menteşe ilçesinde 3 Aralık Dünya Engelliler Günü programı Atatürk Anıtı’nda çelenk sunma töreni ile başladı. Muğla Aile, Çalışma...

Muğla’nın Menteşe ilçesinde 3 Aralık Dünya Engelliler Günü programı Atatürk Anıtı’nda çelenk sunma töreni ile başladı. Muğla Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Seyfi Bozçelik konuşmasında, “Engellilere her alanda pozitif ayrımcılık tanınmalı. Bizler böyle bir bakış açısını benimseyerek, hizmet veriyoruz” ifadelerini kullandı.

Muğla’nın Menteşe ilçesinde 3 Aralık Dünya Engelliler Günü programı kapsamında Atatürk Anıtı’nda çelenk sunma töreni ile başladı. Kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla gerçekleştirilen etkinlikte Muğla Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Seyfi Bozçelik, müdürlük olarak en önemli gayelerinin, engellilerin ayrımcılığa uğramadan, insan haklarından yararlanarak, toplumsal yaşamın tüm alanlarına onurlu bir birey olarak katılımlarını sağlamak olduğunu söyledi.

Muğla Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Seyfi Bozçelik, “Engellileri ve onların sorunlarını görmezden gelen bakış açısı yerine bu alanda hizmet veren sivil toplum kuruluşları ile birlikte engelleri aşan, engellilerin sorunlarına cesaretle ve kararlılıkla el atan, engellilere her alanda pozitif ayrımcılık tanıyan bir bakış açısıyla hizmet vermekteyiz” dedi.

Sosyal ve ekonomik sebeplerle muhtaç durumda olan engelli vatandaşların aileleri ile birlikte yaşamaları için sağlanan nakdi destek olduğunu söyleyen Bozçelik, "Evde Bakım Aylığı uygulamasıyla her bir engelli yakınına, aylık bin 544 TL ödeme yapılmaktadır. Ekim ayında 5 bin 124 vatandaşımıza yardımda bulunulmuştur. 2020 yılında ise 51bin 913 engelli vatandaşımızın yakınlarına, toplamda 73 milyon 46 bin 811 TL nakdi destek sağlanmıştır. Ayrıca ücretsiz ve indirimli seyahat hakkı kapsamında ilimizde toplam 15.559 vatandaşımıza engelli kimlik kartı verilmiştir. Engelli vatandaşlarımız da dâhil olmak üzere 2020 yılında ücretsiz veya indirimli seyahat hakkı kapsamında vatandaşlarımız 3 milyon 22 bin 647 kez bu hizmetten faydalanmıştır. Faydalanılan bu hizmet karşılığında 14 bin 5 araç için toplamda 14 milyon 5 bin TL ödeme yapılmıştır." dedi.

Engelli vatandaşlara sadece bugün değil, tüm yaşamımızda sahip çıkılması gerektiğinin altını çizen Bozçelik, "Engelli vatandaşlara sadece bugün değil, tüm yaşamımızda engin bir sevgi ile sahip çıkmalıyız. Bugün münasebeti ile engelli vatandaşlarımızın yaşadığı sorun ve karşılaştıkları engellerin ortadan kaldırılmasını, engelliler konusunda toplumsal duyarlılık ve farkındalığın yükseltilmesini temenni eder, yaşamış olduğumuz pandemi sürecinde başta engelli ve yaşlı vatandaşlarımız olmak üzere bütün milletimize sağlıklı günler diliyorum” ifadelerini kullandı.

Bu haber toplam 524 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.