Eski eş cinayetinde karar

Eski eş cinayetinde karar
Muğla’da 13 Eylül 2013’te boşanmak üzere olduğu eşi Sedef Berberoğlu'nu planlayarak ve tasarlayarak öldürmekten, eşinin yanında gördüğü ve sevgilisi...

Muğla’da 13 Eylül 2013’te boşanmak üzere olduğu eşi Sedef Berberoğlu'nu planlayarak ve tasarlayarak öldürmekten, eşinin yanında gördüğü ve sevgilisi olduğu iddia edilen Okan D.'yi, öldürmeye teşebbüs etmekten ve aynı araçtaki Okan D.’nin yeğeni Abdullah Tekin’i de öldürmek suçlarından yargılanan Lütfi Sefa Berberoğlu’na iki ayrı suçtan 24 ve 7 yıl hapis cezası verildi.

Neval Çolak Arslan

Muğla’da 7 yıl önce işlenen eş cinayeti davasında karar çıktı. Ayrı yaşadığı eşi Sedef Berberoğlu’nu yanında gördüğü Okan D. ile aynı araçta gördükten sonra çılgına dönen ve pompalı tüfekle eşini öldürdükten sonra aynı araçta bulunan Okan D.’nin yeğeni Abdullah Tekin’i öldüren Lütfi Sefa Berberoğlu'na daha önce verilen müebbet hapis kararının Yargıtay tarafından tahrik indirimi uygulanmadığı gerekçesiyle bozulmasının ardından dava dün bir kez daha görüldü. Söz konusu olayda öldürülen kadının sevgilisi olduğu iddia edilen Okan D. Kaçarak kurtulmuştu.

Yargıtay’ın kararı bozmasının ardından görülen davada, 13 Eylül 2013’te boşanmak üzere olduğu eşi Sedef Berberoğlu ile birlikte Abdullah Tekin’in de ölümüne sebebiyet vermekten, Okan D.'yi ise öldürmeye teşebbüs etmek suçlarından yargılanan Lütfi Sefa Berberoğlu’na iki ayrı suçtan 24 artı 7 yıl hapis cezası verildi.

Muğla 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, öldürülen Sedef Berberoğlu'nun annesi Gülender Kan ve taraf avukatları katıldı.

Tutuklu sanık Lütfi Sefa Berberoğlu ile olayın tanığı Okan D. duruşmaya Mersin 4. Ağır Ceza Mahkemesi duruşma salonundan SEGBİS kanalıyla duruşmaya dahil oldu.

Tahrik indiriminin ardından tekrar görülen davada müşteki Okan D. 3 yıl sonra ilk defa mahkemeye katıldı. Mahkeme Başkanının “Bu zamana kadar neredeydin” sorusuna Lütfi Sefa Berberoğlu’nun yüzünü görmek istemediği şeklinde cevap verdi.

“TASARLANMIŞ CİNAYETTİ”

Lütfi Sefa Berberoğlu’nun hakkettiği cezayı aldığını ve daha fazla ceza almasını istediğini dile getiren müşteki Okan D., “Savcılıkta ve emniyette ifade verdim. Yargıtay kararı bozunca daha fazla ceza alsın diye geldim. İfadelerim doğru ama şahitlerin ifadelerinin yüzde 90’ı yalan. Şikayetçiyim. Davaya katılma talebim var. ‘Elinde tüfek var’ demeye bile vaktimiz kalmadı. En baştan tasarlamıştı. Kimseyi yanlışlıkla vurmadı. Üçümüzü de öldürmeye kastetti. Sanıkla küfürlü konuşma yaptım. Sürekli beni arayıp, hakaret ediyordu, küfür ediyordu benimde kendimi tutmadığım zamanlar oldu” diye konuştu.

Sanık Lütfü Sefa Berberoğlu, tanık Okan D.’nin anlattıklarının yalan olduğunu, olayda planlama ve tasarlama olmadığını savundu.

Sedef Berberoğlu'nun annesi Gülender Kan ise, 7 yıl sonra kızını tekrar kaybetmiş gibi acı çektiğini belirterek, eski karardan dönülmemesi gerektiğini söyledi.

Müşteki avukatı Kemal Ertuğrul da eski kararda mahkemenin tahrik indirimi uygulamamasının hukuka uygun bir karar olduğunu savunarak, önceki kararın yerinde olduğunu ve direnilmesini talep etti.

Duruşma öncesi Muğla Adliyesi önünde toplanan Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri, CHP Muğla Kadın Kolları Başkanı Aysun Korkut ve CHP İl Yönetim Kurulu Üyesi Av. Gizem Özcan Yargıtay'ın bozma kararına tepki göstererek, davanın takipçisi olacaklarını dile getirdiler.

Sedef Berberoğlu’nun annesi Gülendar Kan ise, “Kızımı tekrar kaybettim. Mahkemenizden sanığa eski cezanın uygulanmasını talep ediyorum” dedi.

Bu haber toplam 831 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.