Esnafa Ödeme Kolaylığı

Esnafa Ödeme Kolaylığı
Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren 6736 Sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması Kanunu, 27.01.2017 tarih ve 29961 Sayılı Resmi Gazetede...

Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren 6736 Sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması Kanunu, 27.01.2017 tarih ve 29961 Sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Geçici 2. maddesi yayımlandı. Marmaris Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Şükrü Ayyıldız, “böylece kanun kapsamında yapılandırılan vergi, resim ve harçların peşin ödemesi ile ilk 2 taksitini süresi içinde ödeyemediği için yapılandırılması iptal olanlara bir hak daha getirilmiştir” dedi.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Marmaris Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Şükrü Ayyıldız, “Esnaf ve Sanatkarlarımızın, mal sahibi şoför esnafımızın kamuya olan borçlarının yeniden yapılandırılmasına ilişkin Kanun kapsamında ödemesi gereken tutarı zamanında ödeyemediği için yapılandırması iptal olanlar, söz konusu tutarı 31.05.2017 tarihine kadar geç ödeme zammı ile birlikte ödemeleri şartıyla, yapılandırması devam ettirilecektir.

-Kanundan yararlanma şartı olarak, “Bir takvim yılı içerisinde Cari dönem vergi, resim ve harçların, ikiden fazla aksatılmaması” gerektiğinden, 2017 yılı içinde bu şartı yerine getiremediği için yapılandırması iptal olanlar da, söz konusu borçların 31.05.2017 tarihine kadar ödemeleri durumunda yapılandırmaları devam ettirilecektir” dedi.

YENİDEN YAPILANDIRMAYI KAÇIRANLARA EK SÜRE

Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına Dair Kanun Tasarısı'na yasayla eklenen maddeye göre, yapılandırma başvurusunda bulunduğu halde, bu maddenin yürürlüğe girdiği tarih itibariyle ödenmesi gereken tutarları süresinde ödemeyerek kanun hükümlerini ihlal edenler, ihlale neden olan tutarları ödemeleri gerektiği tarihten bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihe kadar geçen süre içinde geç ödeme zammıyla birlikte 2017 yılı Mayıs ayı sonuna kadar ödeyebilecek.

VERGİ BORÇLARI ERTELENDİ

Prim ve vergi borçlarının taksitlerinin ödemesi dört ay ertelendi.  Geçen yıl yürürlüğe giren ve başvuru süresi 25 Kasım 2016'da dolan vergi, prim borçları ve para cezalarıyla ilgili affa başvurup indirimli ödemeyi yapamayanlara yeni hak getirildi. Meclis Genel Kurulu'nda torba yasaya eklenen maddeyle, yeniden yapılandırmadan yararlananların ocak, şubat, mart ve nisan aylarına ait taksitleri de ertelendi.

KAÇ TAKSİTLE ÖDENEBİLECEK?

6 taksit (12 ay), 9 taksit (18 ay), 12 taksit (24 ay), 18 taksit 36 ay vade ile ödeme yapılabilecek.

TAKSİTLER ÖDENMEZSE NE OLACAK?

Borçların bir takvim yılı içerisinde, ikiden fazla ödenmemesi veya eksik ödenmesi durumunda yapılandırma hakkı kaybedilecek. Başka bir deyişle iki taksiti art arda ödemeyenin yapılandırma hakkı son bulacak.

YAPILANDIRMA HAKKINI KAYBEDECEK

Borçların bir takvim yılı içerisinde, ikiden fazla ödenmemesi veya eksik ödenmesi durumunda yapılandırma hakkı kaybedilecek. Başka bir deyişle iki taksiti art arda ödemeyenin yapılandırma hakkı son bulacak.

Bu haber toplam 897 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.