Gonca Köksal’dan açıklama: “Raporun tamamı değil, bir kısmı tabiri caizse cımbızlanarak paylaşımlar yapılmıştır”

Gonca Köksal’dan açıklama: “Raporun tamamı değil, bir kısmı tabiri caizse cımbızlanarak paylaşımlar yapılmıştır”
 MUHABİR
CHP Menteşe Belediye Başkan adayı Gonca Köksal, Emniyet Genel Müdürlüğü ses kaydı raporunun tamamının paylaşılmayarak siyasi algı yaratılmaya çalışıldığını söyledi.

CHP Menteşe Belediye Başkan adayı Gonca Köksal’a ait olduğu öne sürülen videolu ses kaydı Emniyet Genel Müdürlüğü Ankara Bölge Kriminal Polis Laboratuvarı Müdürlüğü tarafından incelenmiş, söz konusu ses kaydının Gonca Köksal’a 1. Derece benzerliği görüldüğü belirtilmişti.

Rapor hakkında açıklamalar da bulunan Köksal, siyasi algı yaratılmaya çalışıldığını söyledi; “Bilindiği üzere geçtiğimiz pazartesi günü seçimlere günler kala, son dönemeçte bana ait olmayan ve uydurma bir ses kaydı yabancı bir numaradan basın mensuplarına ulaştırılmıştır. Bağımsız, diplomalı ve sertifikalı adli bilim uzmanı tarafından hazırlanan rapor ile sesin bana ait olmadığı bilimsel yöntemlerle tespit edilmiştir. Yıllardır ülkemizde yapılan kirli oyunlar devreye sokularak ve üniversiteli bir genç kullanılarak hakkımda suç duyurusunda bulunulmuştur. Normal şartlarda aylar hatta yıllar sürecek inceleme raporu saatler içerisinde düzenlenerek, bilimsellikten uzak şekilde benzerlik taşıdığı iddiasına ulaşılmıştır.”

İlgili raporun tamamının yayınlanmadığını ifade eden Gonca Köksal; Raporun inceleme kısmında “Muhtemel Tanıma (1. Derece) kararı, asıl kayıt/kayıtlar ve karşılaştırmaya esas kayıt/kayıtlar içerisinde yer alan esas örneklerinin “KESİN OLARAK” aynı kişiye ait olduğu anlamını taşımaz.” tespiti vardır. Ne var ki yandaş medya devreye girerek raporun tamamını yayınlamadan, bir kısmını, tabiri caizse cımbızlayarak paylaşımlar yapılmıştır. Yerel seçime 2 gün kala, Emniyet Genel Müdürlüğü Ankara Bölge Kriminal Polis Laboratuvarı Müdürlüğü’nden saatler içerisinde rapor alınması ve apar topar dosyaya getirtilmesi, sürecin hukuki değil siyasi olarak yürütüldüğünün göstergesidir. Siyasi algı operasyonundan çok, seçim kaybedildiğini açıkça gören iradenin son çabalarıdır.

Köksal açıklamasını şu ifadelerle bitirdi; “Seçimin kaybedileceği açık olan bölgelerde, siyasi iradenin benzer eylemlerde bulunduğu görülmüştür. Seçim takviminin son 2 gününde de her türlü manipülasyona ve hukuk dışı yollarla başvurmaya devam edecekleri şüphesizdir. Tüm bunları yaparak kararlılıkla, emin adımlarla yürüdüğüm hizmet yoluna gölge düşürecekleri sandılar. Benim alnım ak, içim rahat, vicdanım hür, geçmişim temiz, geleceğim aydınlık karşınızdayım. Cezai ve hukuki süreçlerin takipçisi olacağız. Tüm bu ahlaksızlıklar, suçlamalara rağmen seçimlerde Menteşe’yi de Muğla’yı da kazanacağız. Doğru yoldan vazgeçmedim ve asla vazgeçmeyeceğim. Beni Korkutamazlar, sindiremezler! Onlar korkuyorlar, korkacaklar, korksunlarGeliyoruz, geleceğiz, yakındır!”

Kaynak:HABER MERKEZİ

Bu haber toplam 256 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.