İl Müdürlüğü’nde afet eğitimi verildi

İl Müdürlüğü’nde afet eğitimi verildi
Muğla Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ve Menteşe Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü bünyesinde çalışan personeller için olası afet...

Muğla Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ve Menteşe Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü bünyesinde çalışan personeller için olası afet ve acil durumlarda karşılaşılabilecek risklerin azaltılması, afetlere hazırlıklı olunması amacıyla Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nde deprem ve afet konulu bilgilendirme eğitimi yapıldı. Eğitimin akabinde deprem tahliye tatbikatı yapılacak.

Sinem Korkmaz

Yaşanabilecek olası afet ve acil durumlarda karşılaşılabilecek risklerin azaltılması, afetlere hazırlıklı olunması amacıyla Muğla Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ve Menteşe Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü bünyesinde çalışan personellere deprem ve afet konulu bilgilendirme eğitimi verildi. Covid-19 tedbirle​ri kapsamında yapılan eğitimin akabinde deprem tahliye tatbikatı yapılacak.

Eğitime Muğla Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Seyfi Bozçelik, Müdür Yardımcıları Osman Toprakçı ile Seda Cesur ile il müdürlüğü personelleri katıldı.

Muğla İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’nden (AFAD)  görevli Koray Ece ve İsmail Aktaş tarafından birey ve aile için Afet Bilinci eğitimi, Covid-19 tedbirleri ve kurallarına uygun olarak Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü toplantı salonunda verildi.

Eğitimin tamamlanmasının ardından deprem tahliye tatbikatı yapıldı. Tatbikatta senaryo gereği çalınan sirenin ardından İl Müdürlüğü binası hızlı bir şekilde boşaltılarak personeller güvenli bir alana alındı. Daha sonra AFAD görevlileri tarafından tatbikat bitiminde İl Müdürlüğü personeli ile durum değerlendirmesi yapıldı.

Kurum olarak, başka kurumlara ihtiyaç duymadan afet durumlarında yapılması gerekenin eğitimini aldıklarını ve deprem bilinci oluşturacaklarını söyleyen Muğla Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Seyfi Bozçelik, “Kullanmadığımız için bilmiyoruz onları. Nerede olduğunun farkında değiliz. Belki de küçük bir şeyin deprem esnasında ne kadar önemli olduğunun farkında değiliz. Şuanda ortalık güllük gülistanlık olduğu için dikkat etmiyoruz ama bunlar bize kazanım olarak geri dönecek diye düşünüyoruz. Buradaki insanların yüzde 90'ı araba kullanıyordur. Hepimiz ilk etapta kullanışımızda korkarak ilerlemişizdir ama şuan çok normalleşmiş bir halde çünkü her şey o kadar otomatikleşmiş ki motor devrinin kaç olduğunu bile biliyoruz. Bunlar sürekli yapmakla ilgili bir şey. Biz de birkaç kez tatbikat yaptığımızda neyi nasıl yapmamız gerektiğini, hangi çıkışın nereye gittiğini öğrenmiş olacağız. Şuanda İsa Bey ve arkadaşlarımız hazırlıklarını yapıyorlar ve her kata tahliye merdivenlerinin nerede olacağını hazırlıyorlar. Bu bilinci böylelikle oluşturacağız. Bu bilinci kendi çocuklarımıza yerleştirdiğimizde daha iyi bir hale geleceğimize inanıyorum. Diğer kamu kurumlarına da fazla iş düşmeden kendi kendimize işlerimizi halledeceğimizi umuyoruz” dedi.

Kurumlar arası sinerji oluşturduklarını ve ikinci aşamada çocuk evlerinin deprem anında nasıl davranması gerektiğiyle ilgili çalışma yapacaklarını belirten İl Müdürü Bozçelik, “Kurumlar arası sinerji için de çok iyi olduğunu düşünüyorum ikinci aşamada da AFAD ile beraber 20 tane çocuk evimizde, çocuklarımızın deprem anında evlerde nasıl davranması gerektiği ile ilgili bir çalışma gerçekleştireceğiz. Kuruluşlarımızda bulunan herkesin olağanüstü şartlara hazır bulunmalarını istiyoruz. Bunun çalışmasını yürüteceğiz. Başta AFAD'taki arkadaşlarımız olmak üzere sizlere teşekkür ediyoruz” dedi.

Bu haber toplam 652 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.