İşverenlere 7 yıllık teşvik ödenecek

İşverenlere 7 yıllık  teşvik ödenecek
Geçtiğimiz hafta yürürlüğe giren yasa ile yaklaşık yedi yıldır geçmişe yönelik alınmayan teşvik tutarları işverene nakit olarak ödenecek veya prim borçlarından düşülecek. İşverenlerin bu ödemeyi alabilmesi için mayıs...

Geçtiğimiz hafta yürürlüğe giren yasa ile yaklaşık yedi yıldır geçmişe yönelik alınmayan teşvik tutarları işverene nakit olarak ödenecek veya prim borçlarından düşülecek. İşverenlerin bu ödemeyi alabilmesi için mayıs ayında başvuruda bulunmaları gerekiyor.

Geçen hafta yürürlüğe giren torba kanun, işverenlerin geçmişe yönelik yararlanamadığı tüm sigorta primlerinin teşvik tasfiyesini düzenliyor. 2011 yılı Mart ayından itibaren geride kalan yedi yıla ait teşvik tutarlarını alabilmek için 1-31 Mayıs tarihleri arasında başvuru yapılması şart.

KPMG Türkiye Sosyal Güvenlik Hizmetleri Direktörü

İsmail Sevinç, düzenleme ile ilgili yaptığı açıklamada, “6111 sayılı Kanun’la gelen bu prim desteğinde, işyerinde ortama sigortalı sayısına ek olarak alınan ve belirli kriterleri taşıyan her bir sigortalı için kuruma ödenecek işveren payı (ortalama yüzde 20,5) devlet tarafından karşılanıyor." dedi.

Sevinç, "Bir örnekle açıklayacak olursak, sigortalının 4 bin TL brüt ücret alması halinde işveren payı olan 820 TL devlet tarafından karşılanıyor. Bu işyerinde 10 sigortalının 4 bin TL brüt ücretle çalışması durumunda, teşvikten yararlanma tutarı aylık 8 bin 200 TL oluyor. Bu teşvikten 2011 yılından itibaren her ay 10 kişi için yararlanılmamış olması durumunda ise, iade edilecek prim tutarı 688 bin TL’ye denk geliyor." diye konuştu.

İsmail Sevinç, verilen bu teşvikin işçinin özelliklerine göre değiştiğini ve her bir işçi için 6 aydan 54 aya kadar yararlanıldığını kaydetti.

Bu haber toplam 621 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.